Burgers heb je in alle soorten en maten, dus waarom geen garnalen burgers. Goed bereid is dit een fantastisch lekkere burger.
Wees bij het bereiden extra zorgvuldig met de hygiëne en de burger moet echt helemaal gaar zijn, van bedorven garnalen kan je een hele nare voedselinfectie of -vergiftiging oplopen
Leg ze op een broodje met wat groenvoer en gooi er een klodder sinaasappel aioli op
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels fijngehakte venkel (van de bol)
- 2 fijngehakte sjalotjes
- ½ fijngehakte paprika
- 2 eetlepels fijngehakte venkel bladen
- 1 eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 eetlepel sinaasappel zest. Zest is het dunne gekleurde laagje van citrusvruchten wat een hele frisse smaak aan gerechten geeft. Rasp niet het witte deel mee, want dit smaakt bitter.
- 650-700 gram gepelde hollandse garnalen
- Vers gemalen zeezout en zwarte peper
- Aioli. Zelfgemaakte aioli of gekocht
Bereiding
- verhit 2 eetlepels olie in een sauteer- of koekenpan op een gematigde vlam
- Fruit de sjalotjes en venkel ongeveer 8 minuten totdat ze beginnnen te karameliseren
- Voeg de paprika toe en fruit nog 3 minuten
- Haal de pan van het vuur en voeg het venkelblad, de bieslook en de sinaasappel zest toe
- Hak de garnalen fijn met een mes, niet in de keukenmachine
- Voeg het gesauteerde groenten / kruidenmengsel toe
- Voeg tegelijk een theelepel aioli toe om het geheel te binden
- Vorm er burgers van met een hamburger vorm en zet ze een paar uur in de koeling om verder te binden
- Grill de burgers om en om in een hamburgerklem boven matig hete kolen.