Gegrild stokbrood met mozzarella en worst

Gegrild stokbrood met mozzarella en worst

We worden tegenwoordig nog het meest geïnspireerd via Instagram waar we geweldige creaties voorbij zien komen. Zo zagen we dus ook een gegrild broodje voorbijkomen die er heerlijk uitzag. Het was een Argentijnse choripan.

Wat is een choripan?

Een choripan is een chorizo worst op een broodje (of pan). Daarover gaat dan een frisse salsa zoals chimichurri.Het is de Argentijnse variant van de Amerikaanse hotdog maar dan veel beter. Om dit broodje nog beter te maken maakten wij onze eigen Europese variant met stokbrood, mozzarella en Iberico chorizo worstjes.

Wij hebben onze choripan dus gemaakt met stokbrood. Die hebben we eerst wat uitgehold om plaats te maken voor mozarella. Als het nog lekkerder kan dan moet je dat zeker doen. Dit is de droge variant die gebruikt wordt om te raspen. Jouw kaasboer kan je er wel aan helpen en anders kan je het vinden bij elke groothandel.

Zoals gezegd gebruiken we voor ons broodje chorizo worstjes. Het zijn kleine worstjes dus er past op elke helft stokbrood twee. Je snijdt ze open en dan dek je met de vulling de mozzarella af. Kneed het goed in alle hoekjes zodat het straks met de kaas aan het brood gaat plakken.

Wij grillen de broodjes op de Grillrost vuurplaat. Daar is dat ding voor gemaakt. Als je de broodjes op z’n kop op de grillplaat legt dan zie je de mozzarella smelten. Samen met het vet van de worstjes vormt dat heerlijke krokante korstjes. Het is misschien wel het lekkerste van het hele broodje.

Als je ziet dat de worst door en door gegrild is kan je het stokbrood omdraaien. Zo kan je ze aan de rand warm houden en de volgende broodjes maken.

In plaats van chimichurri smeren wij wat romesco saus over de worst. Romesco is een frisse pesto-achtige saus gemaakt van geroosterde paprika en zongedroogde tomaten. Dat is dus een geweldige combinatie met de pittige worst.

Ga jij deze chiropan ook maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

  1. Snij het stokbrood doormidden en hol beide delen uit om plaats te maken voor de mozzarella.
  2. Snij de worstjes open en gebruik de vulling om de mozzarella af te dekken.
  3. Bereid een grillplaat voor en leg de broodjes met de worstkant naar beneden op de plaat.
  4. Laat de broodjes liggen tot de worst gegrild is en draai ze dan om.
  5. Schep op elk broodje een paar flinke scheppen romesco saus.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook