In English

Mini porchetta van speklappen

mini porchetta feature

Een echte Porchetta is een complete varkensbuik, opgerold en gevuld met allerhande kruiden en groenten. Nu is een complete varkensbuik op de barbecue erg leuk om te bereiden. Maar een hele operatie. Dus wat is er leuker om mini Porchetta te maken. Net zo lekker maar een stuk makkelijker.

Deze mini porchetta is van Richard Bemelmans naar een idee van Kees Duym. Allebei leden van de Smoke & BBQ facebookgroep.

speklappen vullen met italiaanse kruiden en zongedroogde tomatenIn totaal neem je 3 dikke speklappen en die beleg je met een klein handje verse Italiaanse kruiden en stukjes zongedroogde tomaten.

3 speklappen met tandenstokersDaarna hou je de speklappen bij elkaar met een paar tandenstokers zodat je de speklappen op hun kant kunt leggen.

3 pallken buikspek bestrooien met lemonpepperDan klap je de speklappen open en beleg je ook die kant met de verse kruiden en wat zongedroogde tomaten. Daarna bestrooi je die kant met de lemonpepper.

3 speklappen gevuld en opgebonden tot mini porchettaNu vouw je de speklappen weer dicht en bind je alles op met een aantal stukken slagerstouw. Bestrooi nu de speklappen buitenom met de lemonpepper.

mini-porchetta-indirect-op-de-barbecueDe mini porchetta gaar je indirect. Dus leg de gloeiende briketten aan 1 kant van de barbecue en plaats de Porchetta op het rooster zo ver mogelijk van de hitte.

mini-porchetta-op-de-barbecue-2Na een uurtje zijn ze, door de rook en de hitte, al prachtig goudbruin. Je laat ze nu liggen tot een kerntemperatuur van 90°C. Dan is het vet en het vlees mooi zacht. Wil je de buitenkant nog een beetje gegrild dan leg je de porchetta nog even kort direct boven de hitte.

mini porchettaDit is het resultaat. Trek een flesje wijn open en serveer er een bruschetta bij.

Ingrediënten

 • Per mini porchetta drie dikke buikspeklappen, ongeveer 1,5cm dik
 • Lemon pepper
 • Zongedroogde tomaat
 • Tijm
 • Basilicum
 • Rozemarijn
 • Salie ( of andere Italiaanse kruiden )
 • Citrus rookhout
 • Prikkers
 • Slagerstouw

Bereiding

 1. Leg de speklappen een voor een op elkaar met daartussen een beetje lemon pepper en de verse kruiden met wat stukjes zongedroogde tomaat
 2. Prik het geheel met een stuk of vier prikkers vast
 3. Draai het geheel op zijn kant en doe op de bovenkant een beetje lemon pepper, wat verse kruiden en tomaat, klap het geheel dubbel en bind het met vier stukjes touw mooi vast
 4. Bereid de bbq voor op 140gr indirect en leg de porchetta op de Q en voeg wat citrus rookhout toe
 5. Na twee uur op 140gr zijn ze klaar. Ondertussen kun je nog een lekkere bruschetta met tomaat maken om het geheel Italiaans compleet te maken met een glaasje rosé.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een uniek recept dat niet op de website staat.

nieuwsbrief inschrijving