BBQ-helden

Mini porchetta

foto's: Richard Bemelmans

Een echte Porchetta is een complete varkensbuik, opgerold en gevuld met allerhande kruiden en groenten. Nu is een complete varkensbuik op de barbecue erg leuk om te bereiden. Maar een hele operatie. Dus wat is er leuker om mini Porchetta te maken. Net zo lekker maar een stuk makkelijker.

Deze mini porchetta is van Richard Bemelmans naar een idee van Kees Duym. Allebei leden van de Smoke & BBQ facebookgroep.

ingredienten-Mini-porchettaDit is alles wat je nodig hebt om een mini porchetta te maken. Je kan natuurlijk het recept aanpassen naar je eigen smaak.

mini-porchetta-net-kerstmisAls je de plakken spek ingepakt hebt met van alles en nog wat ziet het er al prachtig uit.

mini-porchetta-indirect-op-de-barbecueDe Porchetta gaar je indirect. Dus leg de gloeiende briketten aan 1 kant van de barbecue en plaats de Porchetta op het rooster zo ver mogelijk van de hitte

mini-porchetta-op-de-barbecue-2Na een uur zijn ze, door de rook en de hitte al prachtig goudbruin.

mini-porchetta-op-de-barbecue-met-bruschettaHet laatste halfuur kan je nog even bruschetta mee verwarmen om het geheel echt Italiaans te maken

mini-porchetta-met-bruschettaEen glaasje wijn erbij en je bent klaar.

Ingrediënten

 • Drie dikke buikspeklappen, ongeveer 1,5cm dik.
 • Lemon pepper
 • Zongedroogde tomaat
 • Tijm
 • Basilicum
 • Rozemarijn
 • Salie ( of andere Italiaanse kruiden )
 • Citrus rookhout
 • Prikkers
 • Slagerstouw

Bereiding

 1. Snij de speklappen in 2-en
 2. Leg de speklappen een voor een op elkaar met daartussen een beetje lemon pepper en de verse kruiden met wat stukjes zongedroogde tomaat
 3. Prik het geheel met een stuk of vier prikkers vast
 4. Draai het geheel op zijn kant en doe op de bovenkant een beetje lemon pepper, wat verse kruiden en tomaat, klap het geheel dubbel en bind het met vier stukjes touw mooi vast
 5. Bereid de bbq voor op 140gr indirect en leg de porchetta op de Q en voeg wat citrus rookhout toe
 6. Na twee uur op 140gr zijn ze klaar. Ondertussen kun je nog een lekkere bruschetta met tomaat maken om het geheel Italiaans compleet te maken met een glaasje rosé.

Gearchiveerd onder:

,

Deel je een foto van een recept van BBQ-Helden op social media? Vermeld dan @bbqhelden en #bbqhelden. Dan zien wij jouw post ook.

Like, deel of laat een reactie achter

Misschien vind je dit ook interessant

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

The Bastard