Mini varkensrollade met Italiaanse kruiden

Mini varkensrollade met Italiaanse kruiden

Voor een gezin met 4-5 man is een hele rollade vaak te veel. Natuurlijk kan je de rollade opsnijden als broodbeleg maar soms wil je gewoon een kleinere rollade. Die maak je dan gewoon lekker zelf. Het is makkelijker dan je denkt.

Als basis nemen we procureur zonder been van ongeveer 700 gram. Deze gaan we vlinderen. Dit kan je zelf doen en anders kijk je je slager even lief aan. Dat wil zij of hij graag voor je doen. Voordat je gaat snijden start je een brikettenstarter met houtskool.

Dit stuk procureur van Livar was bijna anderhalve kilo dus kunnen we 2 kleine rollades maken. 1 kan je invriezen voor later of je maakt ze allebei klaar en verwent de buren een keer. Dat laatste is misschien de beste tip die we je kunnen geven. Als je wat vaker de barbecue aan hebt dan wil je ze wel te vriend houden. De rook stopt niet bij de schutting.

Het vlinderen gaat als volgt: Je verdeelt de hoogte in drieën en snijdt op 1 derde deel van boven horizontaal het vlees tot ongeveer 2 cm tot het einde. Daarna snij je horizontaal terug tot weer 2 cm tot het einde.

De rollade gaan we vullen met een simpele mix van kruiden. Tijm, rozemarijn, salie en oregano is altijd een goed begin. Vergeet ook de knoflook niet. Snij alles fijn en hou een kwart apart. Verdeel de rest over 1 kant van het vlees.

Knip of snij wat stukken slagerstouw van ongeveer 30 cm. Voor elke rollade heb je er 4 of 5 nodig. Rol de delen vlees strak op en knoop het eerste draad in het midden. Daarna knoop je een draad op elke 3 cm tot 1 cm van de rand.

Elke slager kan dit vast beter en mooier maar het is gewoon zaak dat het vlees niet meer loskomt. Als je de eindjes afsnijdt dan zie je het verschil niet meer.

Meng de kruiden die je apart gehouden hebt met een beetje olijfolie en een beetje peper en zout. Bestrijk hiermee de buitenkant van de rollade. Door de olie zullen de kruiden niet zomaar verbranden.

Nu prik je de rollade aan het spit. Het is bij zo’n kleine rollade niet heel belangrijk maar zorg dat het spit zo veel mogelijk in het midden komt. Een groter stuk vlees zou de spit uit balans kunnen laten raken zodat het motortje niet meer met een constante snelheid draait.

Plaats een lekbak in het midden van de barbecue stort de gloeiende houtskool aan de zijkant van de barbecue naast de lekbak en plaats de spit. Start de motor en sluit de barbecue. Een digitale thermometer kan je niet plaatsen omdat deze zichzelf opwindt rond het spit.

Hou er rekening mee dat je in ieder geval een uur onderweg bent en dan kan je de eerste keer meten. Je moet eerst naar de 65°C. Ondertussen maak je een mix van 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels honing. Hier smeer je de rollade mee in de laatste 5 graden.

Als de rollade een kerntemperatuur heeft van 70°C is de rollade klaar. Laat hem even rusten en dan kan je hem serveren.

Ingrediënten

 • 1 deel procureur van ±700 gram
 • Italiaanse kruidenmix met tijm, rozemarijn, salie en oregano 20 gram per rollade
 • 3 tenen knoflook
 • 3-4 eetlepels olijfolie
 • 2 eetlepels honing
 • Peper en zout
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met temperatuur van ongeveer 200ºC. Zorg er in ieder geval voor dat de warmtebron niet direct onder het vlees komt.
 2. Vlinder de procureur tot 1 dunner stuk vlees van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter dik
 3. Snij de Italiaanse kruiden en de knoflook fijn. Mix alles en hou een kwart apart. Verdeel het andere deel over het vlees.
 4. Rol het vlees strak op en knoop vast met wat slagerstouw.
 5. Meng de rest van de kruiden met wat olijfolie en peper en zout. Bestrijk hiermee de buitenkant van de rollade.
 6. Plaats de rollade aan het spit en plaats deze in de motor. Sluit het deksel.
 7. Meng ondertussen 2 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels honing.
 8. Gaar de rollade tot 65°C en bestrijk dan de rollade meerdere malen met de honing tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 70°C.
 9. Laat de rollade 10 minuten rusten voor je gaat snijden.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook