In English

Skirtsteak op een stokje

Skirtsteak op een stokje

Skirtsteak is perfect vlees om te grillen. Het smaakt van zichzelf al goed maar met deze marinade wordt het helemaal geweldig. En het is in 5 minuten klaar. Dat is ook een voordeel als je deze hete zomer niet lang achter de barbecue wilt staan.

Wij maakten ze op de shichirin van Yakiniku. Een kleine keramische gril die je op tafel zet zodat iedereen zijn eigen vlees kan grillen.

Skirtsteak is een lang en dun deel rundvlees uit het middenrif van de koe. Het is werkvlees met een geweldige smaak. Niet elke slager heeft het zomaar liggen en dan moet je het bestellen. Online kan je vaak nog kiezen tussen verschillende skirtsteaks.

Het enige dat je hoeft te doen om het vlees voor te bereiden is het verwijderen van wat vliezen. Je steekt een flexibel mes onder het vlies en dan trek je het mes onder het vlies door. Het vet laat je lekker zitten.

Nu kan je de skirtsteak in delen snijden van ongeveer 4 cm breed. Dit is dus werkvlees en het vlees is dus stug. Je ziet de spieren heel duidelijk lopen. Deze wil je zo kort mogelijk houden. Zorg dus dat je de skirtsteak in de lengte snijdt zodat de draad het kortst wordt. 

Wij marineren graag in ziplockzakken. Je hebt minder marinade nodig op deze manier en je kan ervoor zorgen dat de marinade overal contact maakt met het vlees.

Als het vlees een paar uurtjes tot een nacht gemarineerd is dan hoef je het alleen nog maar aan stokjes te rijgen en te grillen. Een paar minuten om en om is genoeg. Dat is het leuke van skirtsteak.

Dit is weer eens wat anders dan de saté die je al jaren eet. Probeer het eens en laat weten wat je er van vond.

Ingrediënten

 • 450 gram skirt steak
 • 1/2 tl chilipoeder
 • 2 tl koriander poeder
 • 2 tl kurkuma
 • 3 sjalotjes geraspt
 • 2 tenen knoflook geraspt
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 tl zout
 • 2 el sesamolie
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Verwijder de vliezen van de skirtsteak en snij de skirtsteak over de lengte van het vlees in delen van ongeveer 4 cm breed.
 2. Maak de marinade door alle ingredienten te mengen. Leg het vlees in de marinade en laat dit 4 uur tot een nacht marineren.
 3. Rijg het vlees aan stokjes en gril het vlees in 4 tot 5 minuten aan beide zijden.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook