In English

Skirtsteak fajitas in bier marinade

In samenwerking met

Skirtsteak fajitas in bier marinade

Skirtsteak fajitas is een makkelijk en heerlijk receptje om doordeweeks de barbecue voor aan te steken. De skirtsteak hebben we een dag eerder in een marinade met bier gelegd om ze mals en op smaak te brengen

Naast het vlees bakten we wat ui en paprika en warmden we wat tortillas op. Het hele recept hebben we in 20 minuten bereid op de SmokeFire.

Dit is een skirtsteak. Het middenrif van de koe dat van de borst via de flank naar de kont loopt. Je ziet aan de dikke draad dat het echt werkvlees is. Dat maakt het dit vlees geweldig van smaak maar ook taai. Dat lossen we op door het te marineren en straks op een speciale manier te snijden.

Voordat we de skirtsteak gaan marineren moeten we het hier en daar een beetje schoonmaken. We snijden dikke stukken vet en zilvervlies weg. Vooral het zilvervlies houdt de marinade tegen die we zo diep mogelijk in het vlees willen laten trekken.

In de marinade gaan een paar gedroogde pepers. Dit is een Passila peper die van zichzelf redelijk mild is maar een typische rozijn-achtige smaak heeft. We hebben de peper eerst in de koekenpan een beetje opgewarmd en toen een half uur in heet water gelegd.

Daarna zijn de pepers weer soepel en kan je ze verder verwerken. Wij snijden de zaden en zaadlijsten er uit omdat het ons voornamelijk om de smaak van de pepers gaat. Daarna hakken we hem fijn in de keukenmachine met een paar teentjes knoflook.

We snijden de skirtsteak in stukken van zo’n 20 centimeter voordat het de marinade in gaat. Kleinere stukken kan je makkelijker grillen.

De hele bereiding doen we op de Weber SmokeFire Stealth. Het leuke van deze smoker is dat je niet beperkt bent tot roken maar dat het ook gewoon een fijne gril is. Je kan hem opstoken tot een dikke 300ºC. Dat is in dit geval nog niet nodig.

We grillen eerst de skirtsteak om en om tot het vlees een mooie grillkleur heeft. Hier en daar een zwart randje mag maar je moet het niet overdrijven.

Dan leggen we het vlees op het bovenste rooster zodat het warm blijft en nog een beetje door kan garen en dan roerbakken we de paprika en ui in een gietijzeren skillet. Als de skillet goed heet is dan is het in 10 minuten klaar.

Ondertussen warmen we aan de andere kant de tortillas op, op de geglazuurde grillsteen. Ook dat gaat heel snel dus dit is het moment om iedereen aan de eettafel te krijgen.

De truc om skirtsteak mals te krijgen is deels de marinade maar nog belangrijker is het snijden. Door het vlees lopen dikke bundels met spieren. Om die door te kunnen bijten moet je flink wat kracht zetten. Maar als je die bundels korter zou snijden dan valt het vlees bijna vanzelf uit elkaar wat het kauwen een stuk makkelijker maakt.

Dit is onze in bier gemarineerde skirtsteak fajitas. Wij serveren ze met partjes limoen en wat brokjes feta. Ga jij deze fajitas ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @weber_barbecues_nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de marinade

 • 3 milde gedroogde pepers
 • Een half flesje donker bier
 • 3 tenen knoflook
 • 3 el ketjap manis

Voor de groenten

 • 2 groene paprika’s
 • 1 grote witte ui
 • Een beetje olijfolie
 • De helft van bovenstaande marinade
 • De rest van het bier
 • 1 tl zout
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Bak de gedroogde pepers kort in de koekenpan op. Leg ze daarna een half uur in heet water zodat ze zacht worden.
 2. Verwijder ondertussen harde stukken vet en stukken zilvervlies van de skirtsteak en snij het vlees in lengtes van ongeveer 20 cm.
 3. Verwijder de zaden en zaadlijsten van de inmiddels zachte pepers en doe het samen met de knoflook in de keukenmachine. Maal dit fijn en meng het dan met het bier en de ketjap manis.
 4. Giet de helft van de marinade bij het vlees in een ziplockzak en laat dit minstens 4 uur tot een nacht marineren in de koelkast.
 5. Meng de rest van de marinade met de rest van het bier en het zout.
 6. Bereid een barbecue voor om te grillen en snij ondertussen de paprika’s en de ui in dunne repen .
 7. Gril de delen skirtsteak om en om tot ze een mooie kleur heeft. Leg het dan indirect om het vlees warm te houden.
 8. Laat een gietijzeren skillet opwarmen met een beetje olijfolie. Roerbak de paprika en de ui en giet er dan de biersaus bij. Laat dit zo even doorkoken.
 9. Snij de skirtsteak haaks op de draad in dunne plakken en warm de tortillas op. Serveer alles met wat limoenschijfjes en brokjes feta.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook