Tomatensalsa met munt

Tomatensalsa met munt

Een hoop van onze recepten ontstaan doordat we ingrediënten over hebben. Nu hadden we een bakje met mooie tomaten en een handvol verse munt in de koelkast liggen. Dat werd dus al gauw een lekkere salsa.

Deze salsa wordt door de munt extra fris en past perfect bij een pittig stukje kip.

Door alles even op de barbecue te gooien karameliseren de natuurlijke suikers in de groenten. Dat geeft de salsa straks net even die extra smaak die het zo lekker maakt. De tomaten hoeven in principe alleen maar zacht te worden maar een paar donkere randjes mag best. Hetzelfde met de ui en jalapeño.

Van de jalapeño verwijderen we de zaadjes en zaadlijsten. Daar zit namelijk de meeste pit in. Nu zijn wij wel een beetje gek op wat hitte maar van deze salsa moet iedereen kunnen genieten.

Daarna gaat alles in de blender tot de salsa een gelijke dikte heeft. Je kan hem zo fijn maken als je zelf wil.

Na het pureren gooien we de salsa nog even terug in de skillet. Zo wordt de saus wat dikker en krijgt het nog meer smaak. Op dit moment gaat er ook wat paprikapoeder door de salsa. Door de paprikapoeder krijgt de oranje salsa weer een beetje de vollere kleur die je wil zien.

Dit is onze pittige tomaten salsa met munt. Ga jij deze salsa ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 6 roma tomaten
 • 2 el koolzaadolie
 • 1/2 gele ui
 • 1 rode jalapeño
 • 2 el appelazijn
 • Handvol gesneden peterselie
 • Handvol gesneden munt
 • 1/2 el gerookte paprikapoeder
 • Zout naar smaak
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Snij de tomaten doormidden en de halve ui in parten.
 2. Zet een skillet op de barbecue met wat olie. Doe daar de halve tomaten in en leg de ui en jalapeño op het rooster.
 3. Als de velletjes van de tomaten gaan scheuren en de ui en jalapeno een mooi kleurtje krijgen dan mag alles van de barbecue.
 4. Ontzaad de jalapeno en verwijder ook de zaadlijsten. Gooi vervolgens alles in een blender.
 5. Pureer de salsa tot hij helemaal gelijk van dikte is.
 6. Doe de salsa terug in de skillet en doe de paprikapoeder erbij. Kook alles tot de salsa wat dikker is en breng op smaak met wat zout

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook