Komkommer munt salade

Komkommer munt salade

Deze komkommersalade met munt is een perfect bijgerecht bij de barbecue op warme zomerdagen. Probeer de salade bij oosterse gerechten maar ook bij een dikke bonenschotel.

We hollen de komkommer uit om een groot deel van het vocht kwijt te raken. Doe je dit niet dan wordt de salade veel te nat. Dit doe je heel makkelijk door met een theelepel het zachte deel uit de komkommer te schrapen.

Daarna is het alleen maar een kwestie van de rest te snijden en te mengen met de dressing. De salade is een paar dagen houdbaar.

Deze komkommer munt salade past goed bij Oosterse gerechten door de frisse en milde smaak. Ga jij deze salsa ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 el gesneden verse munt
  • Een halve rode ui
  • Sap van een halve limoen
  • 1 duimdik stuk verse gember
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl suiker
  • Zwarte peper naar smaak

Bereiding

  1. Was de komkommer en snij hem in de lengte doormidden.
  2. Hol de komkommer uit en verwijder het zachte midden met een theelepel.
  3. Snij de halve komkommers in dunne plakjes, doe hetzelfde met de halve ui en de verse munt.
  4. Rasp de verse gember en meng dit met het limoensap, olijfolie en de suiker. Breng op smaak met zwarte peper.
  5. Schenk deze dressing over de komkommer, ui en munt.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook