Wat ons betreft is de beste barbecuesaus de saus die je zelf hebt gemaakt. Je kan het precies maken zoals je zelf wilt en je mag erover opscheppen als iedereen het lekker vindt. Dit is de bbq saus die wij het lekkerst vinden. Het is een beetje zuur met een zoete nasmaak en net genoeg pit om het niet saai te maken. En alles goed in evenwicht.
Deze saus is overal inzetbaar maar vooral lekker op spareribs en kip. Als je van bbq saus houdt dan weet je zelf vast wel waar je deze saus overheen gaat gooien.
Hou je zelf van meer zoet dan gooi je er gewoon wat meer suiker bij. Is het nog niet zuur genoeg dan schiet je iets uit met de azijn. Wil je het heter? Dan heb je vast nog wel een mooi flesje met hete saus in de kast om de saus wat meer op te leuken. Maar probeer het eerst zoals wij het bedoelt hebben. Misschien vind je het wel hartstikke lekker.
Ingrediënten
- een halve liter ketchup
- 200 ml appelciderazijn
- 4 el stroop
- 2 el Worcestershire sauce
- 2 el rietsuiker
- 1 el milde mosterd
- 1 tl chili flakes
- 1 tl knoflookgranulaat
- 1/2 tl cayenne peper
Bereiding
- Gooi alles in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost. Als de saus aan de achterkant van een lepel blijft hangen dan mag de pan van het vuur. Kook het niet te lang door want anders is de saus te dik als het afkoelt.