Sriracha BBQ saus

Sriracha BBQ saus

Ben je gek op bbq saus met een lekkere kick dan is deze sriracha bbq saus jouw nieuwe favoriete bbq saus. De saus heeft maar 4 ingrediënten en is in 15 minuten klaar. Makkelijker kunnen we het niet maken.

De saus is gemaakt met natuurlijk sriracha, ahornsiroop ketchup en sojasaus. We hebben verder geëxperimenteerd met extra ingrediënten maar beter dan dit werd het niet.

Deze bbq saus gebruikten we voor een flinke bak met burnt ends. Natuurlijk waren die burnt ends van zichzelf al lekker maar die saus maakte het wel af. En de hitte viel ook reuze mee. De kinderen vonden de saus erg lekker maar er moest wel een glas water bij. Dat is prima toch?

Wat is Ahornsiroop?

Ahornsiroop of esdoornsiroop is hetzelfde als maplesirup. Het is het ingekookte sap van een Esdoorn dat heel veel suikers bevat. Hoewel we in Europa ook genoeg esdoorns hebben staan komt 80% van de ahornsiroop uit Canada omdat daar veel zwarte- en suikeresdoorns staan.

In Canada en Amerika staat maplesyrup op elke ontbijttafel omdat het traditioneel over de Amerikaanse pannenkoeken wordt geschonken. In Canada lusten ze het echt overal op. Tegenwoordig kan je ahornsiroop in elke supermarkt vinden maar zeker in een zogenaamde natuurwinkel.

Hoe donkerder de siroop hoe beter en zoeter. Heb je misschien nog een oude fles staan dan kan je die gewoon gebruiken. Ahornsiroop is namelijk, net als honing, eeuwig houdbaar.

Met de hoeveelheid ingrediënten in dit recept maak je een kleine hoeveelheid saus. We weten zeker dat als je hem een keer gemaakt hebt dat je de volgende keer de ingrediënten minstens verdubbelen.

Ga jij deze sriracha bbq saus ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 100 ml ahorn siroop
  • 50 ml sriracha
  • 50 ml ketchup
  • 20 ml soja saus
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Gooi alles in een steelpannetje en warm op.
  2. Als je dikke bubbels ziet ontstaan dan haal je de pan van het vuur.
  3. Als je schoon werkt en de saus in een schone weckpot bewaart is hij zeker 3 weken houdbaar.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook