Wist jij dat Guinness en appelstroop geweldig bij elkaar pasten? Wij nu wel. Deze saus hebben we gemaakt voor de runderwangen met guinness en appelstroop saus maar het past ook goed bij andere gerechten hoor? Probeer het eens bij spareribs.
Maak je ze in combinatie met de runderwangen dan doe je een beetje van het opgevangen vocht bij de saus om het nog lekkerder te maken.
Ingrediënten
- 25 gram boter
- 1 hele ui gesnipperd
- Kwart liter Guinness
- 250 ml ketchup
- 2 eetlepels appelstroop
- 1 eetlepel bruine suiker
Bereiding
- Doe de boter in een koekenpan en laat daarin de uitjes glazig worden. Daarna gooi je de Guinness, de ketchup, 2 eetlepels appelstroop en de bruine suiker erbij.
- Laat alles nu rustig doorkoken terwijl je roert tot de saus ingedikt is. Als je trage bubbels omhoog ziet komen dan zit het meestal wel goed. Hou wel op tijd op met koken anders wordt de saus te dik bij het afkoelen.