Guinness appelstroop BBQ-saus

Wist jij dat Guinness en appelstroop geweldig bij elkaar pasten? Wij nu wel. Deze saus hebben we gemaakt voor de runderwangen met guinness en appelstroop saus maar het past ook goed bij andere gerechten hoor? Probeer het eens bij spareribs.

Maak je ze in combinatie met de runderwangen dan doe je een beetje van het opgevangen vocht bij de saus om het nog lekkerder te maken.

Dry rubs bestellen

Ingrediënten

  • 25 gram boter
  • 1 hele ui gesnipperd
  • Kwart liter Guinness
  • 250 ml ketchup
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 1 eetlepel bruine suiker

Bereiding

  1. Doe de boter in een koekenpan en laat daarin de uitjes glazig worden. Daarna gooi je de Guinness, de ketchup, 2 eetlepels appelstroop en de bruine suiker erbij.
  2. Laat alles nu rustig doorkoken terwijl je roert tot de saus ingedikt is. Als je trage bubbels omhoog ziet komen dan zit het meestal wel goed. Hou wel op tijd op met koken anders wordt de saus te dik bij het afkoelen.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

The Bastard

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Erik en Harco. BBQ-bloggers van het jaar 2019 en wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief