Blues Hog Smokey Mountain Sauce

blues-hog-smokey-mountain-sauceWij hadden al eens de Blues Hog Barbecue Sauce geprobeerd en waren daar best tevreden over maar vonden hem wel erg zoet. Als je daar van houd is dat natuurlijk geweldig. De saus ziet er goed uit en je ziet in de saus duidelijk de kruiden en specerijen die gebruikt zijn.

Zo uit de pot is de Smokey Mountain Sauce ook goed zoet maar daarna volgen er meer smaken. Vooral de gedroogde rode peper en de toegevoegde rooksmaak komen goed naar boven. De saus gaan we proberen op spareribs. Deels omdat het volgens ons een goede saus is voor spareribs, deels omdat we zin hebben in spareribs.

spareribs-met-blues-hog-smokey-mountain-sauceDe spareribs hebben we voorbereid met de rub van BBQ-guru, een goede basis rub. Nadat ze uit de folie komen smeren we ze in met de Smokey Mountain saus. De saus hebben we iets opgewarmd en we merken dat de saus iets beter smeerbaar is dan de originele Blues Hog. De saus geeft een mooie glans en blijft goed plakken. De spareribs zien er geweldig uit. Dat is natuurlijk de bedoeling.

De smaak is ook goed. Voor de leek is dit een echte Amerikaanse sparerib. Zoet, veel tomaat, plakkerig en een beetje pit. Niet teveel hitte zodat oma en de kinderen er ook van kunnen genieten. De rooksmaak in de saus valt niet meer zo erg op maar dat los je simpel op door zelf te gaan roken.

Volgens ons is dit een goede saus als je van de “traditionele” Amerikaanse barbecuesmaken houd. Varieer eens met extra smaken zoals vruchtensap of bijvoorbeeld sambal.

Blues Hog Smokey Mountain Sauce is te koop bij Vuur en Rook

Gearchiveerd onder:

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook