Sweet Baby Ray Hickory Brown Sugar

Sweet-Baby-Ray-Hickory-&-Brown-Sugar

Deze saus is om te snoepen, gewoon lekker met alles. Zo’n saus die alles lekker maakt wat het van zichzelf niet is. De saus is zoet-zurig, lekker dik, licht pittig en heeft een uitgesproken rooksmaak. Kortom, een prima Hickory sauce, met een bruine suiker achtige nasmaak.

De geur tijdens het bereiden was heerlijk. De hamburgers zijn elk 2 keer aan iedere kant gegrild, dus tijdens het grillen 2 keer met de saus ingesmeerd. De helft van de burgers was van te voren al ingesmeerd en dat was enigszins in het resultaat te proeven. De saus trekt niet zo makkelijk het vlees in, dit heeft waarschijnlijk met de stroperigheid te maken.

De smaak was voortreffelijk, wij proefden in eerste instantie in de verte iets van gerookte paling (zijn we gek op, dus helemaal OK), hoewel de rokerigheid wel iets minder wordt tijdens het grillen vergeleken met de smaak zo uit de fles. wij denken dat deze saus ook heel goed is te gebruiken als sausje bij je vlees na het grillen (dus zoals wij het in Nederland gewend zijn) of als additief / basis in een zelfgemaakte marinade.

Wanneer je de saus wil gebruiken bij burgers zouden wij een beetje van te voren door het vlees mengen. Al met al een lekkere saus met veel mogelijkheden.

Conclusie

Dit is zoals een basis barbecuesaus zou moeten smaken en dit zouden wij ook op tafel zetten bij de friet. Geschikt voor de hele familie. Ook de kinderen zullen dit lekker vinden.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Deel, like of reageer

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook