Baksteen burger

Baksteen burger

Deze baksteen burger is een variant van de brick burger van Guy Fiery en dat is weer een variatie op een Cuban sandwich. Wij nemen van beide broodjes het beste en maken daar onze baksteenburger van. Zo krijg je een hamburger zo compact als een tosti met een krokant gegrild broodje en groot genoeg om te delen.

Mocht je honger hebben dan eet je hem natuurlijk helemaal zelf op.

De basis van ons broodje. Een mix van mayonaise, mosterd en worcestershire saus.

Dit zijn de kruiden voor de hamburger. Heel simpel, cayennepeper voor de pit, komijnpoeder, paprikapoeder voor de kleur en knoflook.

Mix de kruiden door het gehakt en vorm er, zonder te veel druk, een hamburgervorm van iets groter dan het broodje dat je gekocht hebt. De hamburger slinkt namelijk nog iets tijdens de bereiding.

Leg de gevormde hamburger een half uur in de koelkast om op te stijven. Dan valt de hamburger niet uit elkaar als je hem om gaat draaien. Steek ondertussen de barbecue aan.

Snij het broodje doormidden en smeer beide helften in met een beetje boter. Gril ze tot ze goudbruin zijn.

Gril de hamburger om en om tot een kerntemperatuur van 70°C. De eerste keer draai je de hamburger als het vlees vanzelf loskomt van het rooster. Zit hij nog vast dan wacht je even.

Als de hamburger klaar is dan beginnen we met bouwen. Eerst smeer je beide helften in met de mayo/mosterd saus.

Dan leg je op de onderste helft 2 plakken ham,

wat uienringen,

een plak oude kaas,

de burger,

nog een plak oude kaas,

augurk en jalapeno. Dan gaat de bovenste helft er op en pakken we het broodje in aluminiumfolie.

Het ingepakte broodje leg je terug op de barbecue met daarboven op een baksteen. De baksteen zorgt ervoor dat het broodje evenwijdig gegrild wordt terwijl de inhoud mooi compact wordt. Gril het broodje 3 minuten per kant.

Het broodje is groot genoeg om te delen dus snij je het doormidden. Of je gaat niet delen en je vreet hem helemaal zelf op.

Ingrediënten

  • Italiaanse bol
  • 200 gram varkensgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 witte ui in dungesneden plakjes
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 plakken schouderham
  • 2 plakken oude kaas
  • Grof zout en versgemalen zwarte peper
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 theelepel worcestershire saus
  • 1 flinke augurk in plukjes
  • Jalapeno peper in plakjes

Gereedschap

  • 2 kleine bakstenen of 1 grote.
  • aluminiumfolie

Bereiding

  1. Gril het teentje knoflook met schil in een koekenpan op laag vuur, of in een aluminiumbakje op de barbecue, totdat deze zacht is
  2. Plet de knoflook en meng dit met de cayennepeper, komijnpoeder en paprikapoeder met het varkensgehakt.
  3. Vorm het rundergehakt losjes tot een hamburgervorm iets groter dan het brood en 1,5 tot 2 cm dik.
  4. Zet de burger minstens een uur in de koelkast om wat op te stijven. Anders zou de burger op het rooster uit elkaar vallen tijdens het keren
  5. Bereid een barbecue voor met 2 zones
  6. Meng de mayonaise, mosterd en worcestershire tot een gladde saus
  7. Bestrooi de hamburger aan beide zijden met zout en versgemalen zwarte peper
  8. Snij het brood doormidden, smeer de snijkanten in met wat boter of olie en gril beide kanten
  9. Gril de hamburger aan beide zijden tot een kerntemperatuur van 70 C. Als het te hard gaat en de hamburger dreigt te verbranden dan schuif je hem even weg van de hitte. De eerste keer keer je de hamburger als hij vanzelf loskomt van het rooster.
  10. Keer regelmatig voor een gelijkmatige garing. Ga niet drukken op de hamburger om het te versnellen. Het enige dat je doet is het vocht er uit drukken en zorgen dat de hamburger droog wordt.
  11. Als de hamburger gaar is dan haal je hem van de barbecue en ga je het broodje opmaken.
  12. Smeer de beide helften van het brood in met de mayonaise/mosterd saus
  13. Beleg het broodje vervolgens als volgt:
    1. Ham
    2. Plakken ui
    3. Plak kaas
    4. Hamburger
    5. Plak kaas
    6. Plakjes augurk
    7. Plakjes Jalapeno
  14. Pak het brood nu in met aluminiumfolie en leg deze weer op de barbecue. Zet hier bovenop de baksteen/bakstenen.
  15. De baksteen zorgt ervoor dat het broodje optimaal gegrild wordt terwijl de aluminiumfolie zorgt dat het broodje niet verbrand.
  16. Gril het brood 3 minuten aan beide zijden e
  17. Nu pak je het brood uit en snij je het in 4-en.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook