Broodje Bzzzz Steak

Broodje Bzzzz Steak

In Putten heb je een heel leuk barbecue: restaurant T-Rex. Het barbecuerestaurant is van Remco en hij is wereldkampioen Whole Hog 2015. Dus hij weet wel het een en ander van barbecue. Nu verkoopt hij via zijn eigen bescheiden barbecueshop barbqshop.nl ook een 3-tal eigen sauzen.

1 van die sauzen is de BZZZ saus, deze is bedoeld om je salade op te leuken, maar toen wij de ingrediënten lazen, vonden we dat het ook een lekkere steak marinade kon zijn. En wat bleek? We hadden gelijk. Weer.

Wij gebruikten een zogenaamde inside skirt, dat bij je slager te vinden is als middenrif van het rund. Een lang, dun en grof stuk vlees dat er bij aankoop niet echt smakelijk uitziet. De meeste slagers snijden het weg en verwerken het in de worst.

Als je hier en daar wat vliezen wegsnijdt, heb je het meest smaakvolle stuk rundvlees voor je dat je kan krijgen. Dit kan je makkelijk zelf of je kijkt de slager even lief aan. Hij vindt het toch al stoer dat je dit besteld hebt, dus wil hij je graag verder op weg helpen.

Na het marineren gril je het vlees kort om en om tot medium. Niet meer en niet minder. Minder en het vlees is een beetje slijmerig maar te ver en het wordt taai. Ga dit niet gokken maar koop een kernthermometer zodat je het vlees precies op tijd van het rooster haalt.

Ingrediënten

  • 1/2 stokbrood
  • Roomboter
  • 1 fles BZZZ saus
  • 500 gram middenrif of inside skirt. Mag ook bavette zijn.
  • Zout en peper
  • Stevige sla, Romein of een mooie krulsla
  • 2 grote vleestomaten
  • 1 rode ui

Bereiding

  1. Snijd de vliezen en harde stukken vet van het vlees
  2. Marineer het vlees 3 uur in 5 tot 6 eetlepels Bzzzz saus.
  3. Bereid een barbecue voor met 2 zones met een keteltemperatuur van 250’C. Heet.
  4. Snijd alvast de ui in dunne schijven en de tomaat in plakken
  5. Gril de steak aan beide zijden in een paar minuten naar de gewenste kerntemperatuur.
  6. Snijd het stokbrood doormidden en smeer beide zijden in met een beetje roomboter
    Gril de snijkant goudbruin
  7. Snijd de steak haaks op de draad in dunne plakken en beleg het broodje als volgt:
    1. blaadjes sla
    2. plakken steak
    3. tomaat
    4. ui
    5. nog een beetje Bzzzz saus
  8. Snijd het stokbrood in 4 of 5 delen en deel uit

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook