Broodje picanha van de grillplaat

In samenwerking met

Broodje picanha van de grillplaat

Dit broodje picanha is de perfecte stevige lunch. Als je alles voorbereidt dan maak je deze broodjes op de grillplaat in iets meer dan een kwartier.

Wij zouten de picanha steaks 2 kwartier tot een uur voordat ze de grillplaat op gaan met wat zeezout. Het zout onttrekt vocht uit het vlees waarin het zout oplost. Dat vocht wordt dan vervolgens weer opgenomen in het vlees waarna het zout tot diep in de cellen trekt.

Dat zout zorgt niet alleen voor extra smaak maar ook dat de cellen beter vocht kunnen vasthouden. Hierdoor zal het vlees sappiger blijven tijdens het grillen. Dit proces noemen we osmose.

Dit broodje picanha maken we op de Grillrost grillplaat. Deze grillplaat past perfect op je ketelbarbecue. Grillrost heeft meerdere formaten grillplaten voor in en op je ketelbarbecue. Het is een leuke manier om de functionaliteit van je barbecue te vergoten.

Zorg er tijdens het opwarmen voor dat je verschillende zones maakt. Als je de meeste gloeiende embers aan 1 kant onder de grillplaat schuift dan zal deze kant het heetst worden. Daar gaan we de steaks grillen. Aan de andere kant zal het een stuk koeler zijn en kan je de rest van de bereidingen doen.

Om het brood nog lekkerder te maken grillen we het in een laagje geraspte kaas. De kaas zal tijdens het grillen in het brood trekken en zo een goudbruine krokante laag kaas achterlaten.

De picanha steaks dep je droog voordat ze de grillplaat op gaan. Hoe droger het oppervlak des te sneller er zich een korst zal vormen. De steaks zijn namelijk niet al te dik. Zou je ze te lang laten liggen dan krijg je ze nooit medium rare.

Op de grillplaat leggen we ook wat stukjes paprika en jalapeño peper. Deze grillen we om en om tot er wat mooie grillplekjes ontstaan en ze zachter worden. Daarna gaan we er een lekkere salsa van maken.

De gegrilde paprika en jalapeño gooien we samen met een paar teentjes knoflook en balsamicoazijn in de blender. Het is de bedoeling dat de salsa wat dik blijft omdat je het op het brood wil smeren. Is de salsa te dun dan stroomt het zo van het brood tijdens het eten. Dat wordt een zooitje.

Als de picanha steaks naar je zin zijn, en dat is hopelijk als ze medium rare zijn, dan trek je ze van het rooster. Barbecueën is helemaal niet zo moeilijk. Het is gewoon de bedoeling dat je stopt met grillen als het vlees de juiste kerntemperatuur heeft bereikt. Voor deze picanha steaks is dat 55ºC. Voor al het andere vlees hebben we een handige lijst met alle verschillende kerntemperaturen.

Nu mag je lekker gaan stapelen. Je begint met een met kaas gegrild stuk brood, daarna wat van de paprika salsa, wat plakken picanha steak, we hebben ook nog een kleine salade gemaakt en dan sluiten we af met het andere stuk brood. Hier zou je op kunnen houden maar wij bouwden er nog zo’n laag bovenop. Het kan natuurlijk altijd nog lekkerder.

Ga jij dit broodje picanha steak ook maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de salsa

 • 2 rode paprika’s
 • 1 jalapeño peper
 • 2 tenen knoflook
 • 2 el olijfolie
 • 1 el balsamicoazijn
 • Zout en peper naar smaak
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Zout de picanha steak 3 kwartier tot een uur van tevoren. Snij de paprika en jalapeño peper in plakken.
 2. Warm de grillplaat op zoals hierboven beschreven.
 3. Giet een klein beetje olijfolie op de koelere kant van de plaat en verdeel dan wat geraspte kaas. Leg op elk hoopje kaas een snee brood.
 4. Giet nog wat olijfolie op de plaat en gooi daar de paprika en jalapeño peper.
 5. Op de heetste plek van de plaat grillen we in een klein beetje olijfolie de picanha steaks om en om tot een kerntemperatuur van 55ºC.
 6. Als de paprika en jalapeño zacht is en een paar grillplekjes heeft dan mag het in de blender met de rest van de ingredienten. Pulseer alles tot je een dikke salsa hebt.
 7. Snij de steak haaks op de draad in mooie plakken en haal het brood van de grillplaat.
 8. Beleg de broodjes zoals hierboven beschreven en eet smakelijk.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook