Broodje knakworst van de barbecue

In samenwerking met

Broodje knakworst van de barbecue

We hadden dit idee van een met knakworst gevuld brood al een poosje in ons hoofd. Het leek ons namelijk een geweldig gerecht voor het ontbijt na een leuk barbecue feestje. Perfect katervoer zullen we maar zeggen.

Wij vonden bij onze favoriete slager deze mooie Livar knakworsten. Het zijn van zichzelf al gruwelijk lekkere knakworsten maar ze gaan in dit brood zeker de hoofdrol spelen. Op de Masterbuilt smoker grillen we ze even rondom totdat ze een mooi kleurtje hebben. Dit zijn er teveel voor het brood dat we gaan vullen maar dan heb je wat te snacken tijdens het maken.

Voor het brood nemen we een flink tafelbrood. Het moet in ieder geval groot genoeg zijn voor jouw knakworsten. Het brood dat je er uithaalt voer je lekker aan de vogels. Op de bodem gaat mozzarella. We gebruiken droge mozzarella. Niet de mozzarella die je als bolletje in plastic zakjes koopt. Jouw kaasboer kan je hier zeker aan helpen.

Door het ei mengen we een paar eetlepels chimichurri. Dat geeft dit stevig broodje net even wat frisheid die het zeker kan gebruiken. Anders wordt het allemaal wel heel machtig.

We sluiten het brood af met droge mozzarella en daaroverheen gaat een lekkere laag geraspte Parmezaanse kaas. Parmezaanse kaas heeft meer smaak en geeft van die mooie grillplekken in de kaas.

We gooien het brood nog een half uur terug in de Masterbuilt om de kaas te laten smelten. Als je het brood net even te ver hebt opengesneden heb je de kans dat de kaas uit het brood loopt.

Dat is helemaal niet erg maar het geeft wel een zooitje in de barbecue. Ook moet je goed opletten als je het brood uit de barbecue haalt. Die gesmolten kaas is gloepend heet.

Voordat je dit goed gevulde brood in stukken snijdt moet je het iets laten afkoelen. De kaas is namelijk erg vloeibaar en loopt makkelijk het brood uit. Ga jij dit broodje knakworst ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het eruitziet.

Ingrediënten

 • 1 tafelbrood
 • 6 flinke knakworsten (frankfurters)
 • 200 gram droge mozzarella
 • 100 gram dungesneden ham
 • 2 eieren
 • 2 tl chimichurri
 • Geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met een keteltemperatuur van 200ºC en twee zones.
 2. Gril de knakworsten boven directe hitte rondom tot ze een paar mooie grillstrepen hebben.
 3. Snij de bovenkant van het brood en hol het vervolgens uit.
 4. Leg een bodem met de helft van de mozzarella en leg daarbovenop de gegrilde knakworsten. leg daarbovenop de ham.
 5. Kluts de eieren met de chimichurri en giet dit over de ham.
 6. Sluit met de andere helft van de mozzarella het brood af en rasp daaroverheen de geraspte kaas.
 7. Leg nu het brood terug in de barbecue totdat het brood knapperig is en de kaas helemaal gesmolten.
 8. Laat het brood iets afkoelen voordat je het aansnijdt.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook