Broodje ceasar salad van de grillplaat

In samenwerking met

Broodje ceasar salad van de grillplaat

We kregen de vraag of we ook eens een echt loaded broodje wilden maken. Nu maken we regelmatig goed gevulde hamburgers maar waarschijnlijk is dat nog niet genoeg.

Daarom maakten we een broodje gebaseerd op een klassieke salade die echt iedereen kent. Dit broodje Caesar salad is het broodje dat je moet maken om je vrienden en familie te verrassen. Hij doet het ook heel goed op Instagram.

Het belangrijkste van dit broodje is, net als bij de Caesar salad, de saus. In de saus zit een fijne hoeveelheid knoflook en die moet dan heel fijn. Dit doen we door eerst de teentjes heel fijn te snijden en dit dan met een beetje grof zeezout te pureren met een plat koksmes.

Wat is een Caesar saus?

Oorspronkelijk is het een dressing verzonnen door Caesar Cardini die eind 19e eeuw ingrediënten te kort kwam om een dressing te maken voor een salade. Wat hij toen zomaar iets in elkaar flanste bleek een groot succes.

De oorspronkelijke Caesar dressing is met room en kaas maar volledig volgens traditie maken wij voor dit broodje onze eigen caesar saus met wat we hebben. Maak je geen zorgen hoor, wij gebruiken grotendeels de originele ingrediënten. Ook in onze Caesar saus gaat ansjovis, mosterd en eigeel.

Het rauwe eigeel zorgt ervoor dat deze Caesar saus ook niet lang houdbaar is. Je moet hem eigenlijk meteen na het maken eten. Je zou hem een dag kunnen bewaren in de koelkast maar daar wordt hij niet beter van.

De caesar saus kan je net zo dik maken als je wil als je de olijfolie erbij giet. Tijdens het kloppen merk je dat de saus dikker wordt. De bedoeling is dat de saus net iets dikker is als slasaus. Dan blijft het lekker plakken aan de kip en sla.

Door de ansjovis is de caesar saus redelijk zout. Proef dus eerst voordat je extra saus toevoegt omdat je vindt dat dit zo hoort. Voor je het weet is je broodje echt niet lekker meer.

We hebben onze Grillrost grilplaat opgestoken. Dit is de grillplaat die past op elke standaard ketelbarbecue. Door het gloeiende hout onder 1 kant van de plaat te schuiven hebben we gezorgd voor verschillende hittezones. Zo kan je op verschillende temperaturen grillen. De kippendij en de spek mag bijvoorbeeld heter gegrild worden dan het brood dat op dezelfde plaat ligt.

Met verschillende zones kan je ook wat heen en weer schuiven als het niet hard genoeg gaat of als iets enkel warm gehouden hoeft te worden.

Het grillen op een grillplaat is echt een actieve manier van barbecueën. Je moet alles in de gaten houden en zo nu en dan een extra blok hout voeren om de hitte constant te houden. Dat maakt deze manier van grillen ook echt leuk om te doen.

De kippendijen zijn gaar en veilig om te eten als ze een kerntemperatuur hebben van 70ºC. Dan zijn ze wat ons betreft nog niet het lekkerst. Wij garen ze liever nog even door tot 75ºC. We merken dan dat het vlees nog net iets zachter is en wie houdt er nu niet van malse kip.

Als de kip klaar is en de spekreepjes lekker uitgebakken dan mag je het broodje gaan bouwen. Wij gebruikten een stokbrood maar je mag natuurlijk ook kleinere broodjes maken als je dat leuker vindt. Op het brood gaat romaine sla, de kip en spek, de saus en flink wat vlokken Parmezaanse kaas. Als dit er niet geweldig uitziet dan weten wij het ook niet meer.

Ga jij onze broodje Caesar salad ook maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Grillrost_com zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 500 gram kippendij
 • Zout en peper
 • Romaine sla
 • Stokbrood
 • Mayonaise
 • 250 gram ontbijtspek
 • Parmezaan vlokken

Voor de saus

 • 4 x Ansjovis filet
 • 2 tenen knoflook
 • Een beetje grof zout
 • 2 x eigeel
 • 1 el mosterd
 • 1 tl citroensap
 • 75 ml olijfolie
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Bestrooi de kippendijen met peper en zout en laat ze dan in de koelkast liggen terwijl je de saus maakt.
 2. Snij de ansjovis en de knoflook zo fijn als mogelijk. Je kan de knoflook pureren met grof zout zoals hierboven beschreven.
 3. Doe de ansjovis en de knoflook in een schaal samen met de eigeel, mosterd, en citroensap. Klopt dit met een garde terwijl je langzaam de olijfolie erbij giet. De saus is klaar als je een dikke saus hebt.
 4. Warm de grillplaat op en grill de spekreepjes en de kippendijen om en om.
 5. Snij het stokbrood open en smeer het brood in met een beetje mayonaise. Rooster het brood tot het goudgeel is.
 6. Als de spekjes uitgebakken zijn en de kippendijen een kerntemperatuur hebben van 75ºC dan snij je de kip in kleine stukjes.
 7. Beleg het stokbrood met de sla, een flinke hoeveelheid kip en spekreepjes, dan een goede scheut van de saus en wat vlokken Parmezaanse kaas. Eet smakelijk.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook