Wij maakten dit broodje hete kip, die anders is dan alle andere broodjes hete kip. Dat komt door de pittige mayonaise die van zichzelf al lekker is als dipsaus maar wij smeren de saus als een dikke laag op de kip voordat hij de Masterbuilt smoker in gaat.
De saus wordt dan dikker en blijft geweldig plakken aan de kipfilet. Dat is zo geweldig lekker.
De saus is heel makkelijk te maken, heeft maar 3 ingrediënten en wordt net zo heet als je zelf wil. Wij gooiden er sambal oelek doorheen. Wil je het nog heter dan kan je sambal brandal nemen. Ben je iets voorzichtiger dan neem je manis of badjak.
Om zoveel mogelijk saus op de kipfilet te krijgen snijden we het vlees kruislings half in. De saus kan dan in de snedes zakken en zo ook zorgen voor meer smaak in de kip.
Wij bereiden deze kipfilet in onze Masterbuilt smoker. Dit is een smoker die brand op houtskool of briketten. Je steekt de houtskool aan en een digitaal aangestuurde ventilator zorgt voor de temperatuur controle.
Het rookhout kan je toevoegen aan de houtskool of in de aspan leggen. De gloeiende embers van de houtskool zorgen er dan voor dat het hout gaat roken.
We leggen de kipfilet met saus op één van de rekken boven het rooster. Zo heb je minder last van directe hitte en ook de rook is daar het best verdeeld.
Na ongeveer 3 kwartier meten we met onze Thermapen een kerntemperatuur van 70ºC. Dat is ook de temperatuur dat je de kipfilet uit de smoker moet halen. Het vlees is veilig om te eten en het sappigst. Zou je ze nu langer laten liggen dan zouden ze uitdrogen.
Als broodje gebruikten wij verse kaiserbroodjes. Deze zijn lekker knapperig en een goed formaat voor een hele kipfilet. Er gaat nog een schep van de saus overheen en wat frisse tomaat en ui. En dan heb je een geweldig broodje hete kip.
Ga jij zo’n broodje hete kip ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het eruitziet.
Ingrediënten
- Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 4 kaiser broodjes
- Romaine sla
- Rode ui
- Tomaat
Voor de dry rub
- 2 tl knoflook granulaat
- 2 tl uien granulaat
- 2 tl paprika poeder
- 2 tl zee zout
Voor de saus
- 3 el mayonaise
- 2 el chilisaus
- 3 tl sambal
Bereiding
- Snij de kipfilet aan één kant kruislings in.
- Meng de Ingrediënten voor de dry rub en bestrooi daarmee de kipfilet aan beide kanten.
- Meng de mayonaise, chilisaus en sambal en smeer met de helft van de saus de ingesneden kant van de kip in.
- Bereid de barbecue voor op een indirecte temperatuur van 150°C.
- Sluit het deksel en gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70°C.
- Maak de broodjes met wat sla, de kip, ui, tomaat en extra saus.