In English

Broodje gegrilde kip met sriracha-honing saus

In samenwerking met

Broodje gegrilde kip met sriracha-honing saus

Een perfect gegrild stukje kipfilet met een geweldige zoet pittige saus op een broodje. We weten dat het geen zomer meer is maar dit broodje schreeuwt om gemaakt te worden. En hij smaakt net zo goed, of misschien nog wel beter, in een laat najaarszonnetje. Probeer maar.

Hoe vlinder je kipfilet

Kipfilet en barbecue is niet echt een goede match. Kipfilet is eigenlijk te mager. Daarom vlinderen we deze kipfilets om het oppervlak te vergroten en het vlees dunner te maken. Zo kan je het snel grillen zodat het geen tijd krijgt om uit te drogen. Leg de kipfilet plat op je snijplank en hou het mes zo horizontaal mogelijk. Daarna snij je de kipfilet doormidden tot een halve centimeter van de rand. Daarna kan je de kipfilet openklappen en bestrooien met zeezout en zwarte peper.

De makkelijkste coleslaw

Natuurlijk mag je je helemaal uitleven om de lekkerste coleslaw te maken die er is. Maar soms mag het ook gewoon lekker en makkelijk toch? Koop gewoon een zakje gesneden witte kool en meng daardoorheen crème fraîche, mayonaise, een beetje appelazijn en wat zwarte peper. Makkelijker gaat het niet worden.

Met 2 gevlinderde kipfilets kan je 2 serieus grote broodjes maken maar je hebt geen serieus grote barbecue nodig. Wij stoken even snel de Joe Junior op voor dit soort recepten. De Junior is snel warm en groot genoeg voor de meeste gerechten.

Als de kipfilets aan de zijkant beginnen te garen is het tijd om ze in te smeren met de sriracha honing saus en ze om te draaien. Dan smeer je ze nog een keer in en wacht je tot de kerntemperatuur 70ºC aantikt. Dat is in een minuut of 6/7 gebeurd dus blijf erbij.

Hoeveel sriracha saus jij op je kipfilet smeert moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Wij zijn er niet vies van dus de kipfilet mag dan best wel lekker glimmen van de saus. Let wel op dat de saus goed zoet is en snel kan verbranden als je het te lang laat liggen. Dus wacht tot de saus een beetje gaat bubbelen en haal de kipfilet dan van het rooster.

Daarna is het alleen nog maar een kwestie van een broodje bouwen. We leggen eerst een blaadje sla op het broodje zodat de saus het brood niet zacht laat worden. Dan gaat de kipfilet er op met een flinke schep van de coleslaw. Eet hem als ie nog heet is.

Dit is dus ons broodje gegrilde kip met sriracha-honing saus en coleslaw. Ga jij dit broodje maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de saus

 • 1 el olijfolie
 • 2 el honing
 • 1 el sriracha

Voor de coleslaw

 • 150 gram gesneden witte kool
 • 1 el mayonaisse
 • 1 el crème fraîche
 • 2 tl appelazijn
 • 1 tl suiker
 • Een beetje zwarte peper
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Vlinder de kipfilet zoals hierboven beschreven en bestrooi beide kanten met een beetje peper en zout.
 2. Maak de coleslaw door de mayonaise, crème fraîche, appelazijn en suiker te mengen. Breng dit op smaak met wat zwarte peper. Roer het daarna door de witte kool.
 3. Maak de sriracha saus door de olijfolie, honing en sriracha te mengen.
 4. Gril de kipfilet totdat de onderkant een mooi kleurtje heeft. Smeer het dan in met de sriracha saus en keer de kipfilet om.
 5. Smeer de andere kant in en wacht tot de kipfilet een kerntemperatuur heeft van 70ºC.
 6. Snij de ciabatta open en beleg het broodje met een paar blaadjes sla, de gegrilde kipfilet en een flinke schep coleslaw.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook