Broodje gegrilde schelvis

In samenwerking met

Broodje gegrilde schelvis

Soms hebben wij wel zin in een lichter maaltijd van de barbecue. En dat komt goed uit omdat we tegenwoordig meer vis willen eten. Dit broodje gegrilde schelvis is lekker fris en nog gezond ook. Schelvis is weliswaar een magere vissoort maar bevat wel een mooie hoeveelheid proteïnen.

Dit broodje is dus voedzaam en is een mooie afwisseling als je de rest van de week de vettere recepten van de barbecue aftrekt.

Voordat we aan de slag gaan met de vis maken we alvast de munt mayonaise voor op het broodje. Het is weliswaar heel makkelijk en snel klaar maar dan is het maar klaar. Je moet straks de volledige aandacht bij het grillen van de vis houden.

Schelvis is een kabeljauw-achtige vis met een lichtzoete smaak. Dit is niet een hele stevige vis en wordt daarom vaak gebruikt in recepten waarbij het niet erg is dat de vis uit elkaar valt. Bij The Fishlovers verkopen ze de schelvis vers in stukken van ongeveer 180 gram. De perfecte hoeveelheid op een broodje.

Dit is schelvisfilet met huid. De huid zorgt ervoor dat de filet in vorm blijft tijdens het grillen. De huid verwijderen we erna. Daarom voorzien we enkel de vleeskant met de dryrub.

We hebben er eerst voor gezorgd dat het rooster brandschoon is. Dat is belangrijk om de vis niet te laten plakken. Het rooster stoken we eerst warm en dan borstelen we hem goed schoon met de borstel. Daarna veeg je het rooster schoon met een doekje met wat olijfolie. Zo verwijder je ook de roetresten.

De Schelvisfilet grillen we eerst met de huid omhoog. Zo kan je eerst zorgen voor een mooi kleurtje en hoef je daar niet meer druk om te maken.

Daarna draai je ze om en gaar je ze verder op de huid. Je kan ze nu gewoon laten liggen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de vis verbrand. Nu gaar je de vis tot een kerntemperatuur van 65ºC.

Zoals gezegd verwijder je na het grillen heel makkelijk de misschien verbrande huid. Je kan het ook gewoon laten zitten als je de filet op het broodje gooit.

Ga jij deze broodjes gegrilde schelvis ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @thefishlovers zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Voor de munt mayonaise

 • 15 gram platte peterselie
 • 15 gram verse munt
 • 1 duimgroot stuk gember
 • 5 el mayonaise
 • 1/4 tl witte peper
 • sap van een halve citroen
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Stop de peterselie, munt en stukjes gember in een keukenmachine en snij alles fijn. Dan mag de mayonaise, witte peper en citroensap erbij. Meng het nog even goed en je bent klaar.
 2. Bereid een barbecue voor om direct te grillen met een keteltemperatuur van ongeveer 180ºC.
 3. meng de ingredienten voor de dryrub. Smeer het vlees van de schelvis in met een beetje olijfolie en bestrooi het dan met de dryrub.
 4. Maak het rooster van de barbecue grondig schoon en leg de visfilet met de huid omhoog op het rooster.
 5. Als de vis een mooi grillkleurtje heeft gekregen dan draai je ze om en laat je ze verder garen tot een kerntemperatuur van 65ºC.
 6. Verwijder de huid van de gegrilde schelvis (of niet) en beleg de bollen
 7. Smeer een flinke schep van de munt mayonaise op de bol en dan mag er wat rucola op.
 8. Leg dan de visfilet op de rucola en wat halve cherrytomaatjes. Druppel er nog wat citroensap over en eet smakelijk.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook