Krokante Doritos kipburger

In samenwerking met

Krokante Doritos kipburger

Deze krokante kipburgers in een dikke laag Doritos moet je echt geprobeerd hebben om het te geloven. De Doritos, of elke andere nacho-achtige chips, zorgen dat deze sappige kipfilet niet alleen lekker krokant worden maar ook meteen een extra laag smaak krijgen.

Dit recept is voor twee dikke kipburgers maar we raden je aan om het recept te verdubbelen want als anderen deze burgers zien dan willen ze hem ook.

Kipfilet heeft van zichzelf niet heel veel smaak omdat het erg mager is. Daarom is het zo enorm geschikt om te marineren. In dit geval gebruiken we een dry rub voor extra smaak. De kipfilet snijden we aan één kant in zodat de kruiden meteen lekker diep intrekken.

Daarna smeren we het in met de pittige mayonaise om het daarna te voorzien van een dikke laag gebroken Doritos chips. Probeer de hele kipfilet te bedekken. Je kan elke smaak pakken die je wil. Dit was de paprika variant.

De kipfilet gaan we indirect garen op de Weber Lumin. Daarom hebben we aan de linkerkant de bak geplaatst die we vullen met wat rooksnippers. Daarop gaat het rooster waar we de kipfilet opleggen.

Vul de bak niet meteen met heel veel snippers. Wat je wil is een dunne, bijna doorzichtige rook. Dikkere rook bevat te veel roetdeeltjes die op de kipfilet neerslaan en het alleen maar bitter maken. De rooksmaak zit uiteindelijk in de gassen van de rook.

Je kan beter later nog wat extra rooksnippers in de bak gooien om wat langer te roken ipv de hele bak te vullen zodat in een paar minuten de hele tuin blauw staat.

Beste advies voor kipfilet op de barbecue

Als de kipfilet een kerntemperatuur heeft van 70ºC dan moet hij eraf. Dat is de beste truc die je moet kennen als je kipfilet op de barbecue gooit. Zoals gezegd is kipfilet erg mager vlees en droogt daarom snel uit tijdens de bereiding. Dus zo gauw als de kipfilet de veilige temperatuur van 70ºC bereikt heeft dan is hij op z’n sappigst.

Dit is onze krokante Doritos kipburger. Om het nog krokanter te maken hebben we een paar tijgerbollen gebruikt. Samen met een flinke klodder van de pittige mayonaise, wat sla, tomaat en augurk is dit bijna het perfecte broodje.

Ga jij deze burger ook maken, laat het dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @weber_barbecues_nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 2 kipfilets
 • Doritos
 • Ijsbergsla
 • Tijgerbollen
 • Tomaat
 • Augurk

Voor de dry rub

 • 1 tl knoflook granulaat
 • 1 tl uien granulaat
 • 1 tl paprika poeder
 • 1 tl zee zout

Voor de pittige mayonaise

 • 4 flinke el mayonaise
 • 1 el sriracha
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Mix de mayonaise en de sriracha. Mix alle ingredienten voor de dry rub.
 2. Snij de kipfilet kruislings in en bestrooi ze met een egale laag van de dry rub. Smeer daarna elke kipfilet in met 1 eetlepel van de pittige mayonaise.
 3. Breek een paar handen Doritos en bedek daarmee de kipfilet tot je geen mayonaise meer ziet.
 4. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van ongeveer 180ºC.
 5. Leg de kipfilet aan de koelere kant en sluit het deksel tot de kip een kerntemperatuur heeft van 70ºC.
 6. Beleg elke tijgerbol met een eetlepel van de pittige mayonaise, wat ijsbergsla, de kipfilet, tomaat en plakjes augurk.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook