In English

Broodje gerookte kalkoendij

In samenwerking met

Broodje gerookte kalkoendij

Bij de zoektocht naar de ultieme kalkoenpoot hielden we elke keer de dij over. Dat is helemaal niet erg. Daar moet je gewoon wat mee doen. Terwijl de kalkoenpoten in de smoker lagen hebben we met de kalkoendijen een paar lekkere broodjes gemaakt.

Dit zijn kalkoendijen. De poelier noemt ze ook nog wel eens kalkoen karbonades. We kochten hele kalkoenpoten zonder rug. De drumstick sneden we eraf en dan hou je dus de dij over. Kalkoendijen zijn in tegenstelling tot de drumstick makkelijk te bereiden. Dat komt door het malsere vlees en een goede hoeveelheid vet.

De dijen voorzien we van een makkelijke dryrub. Je kan ze natuurlijk ook bestrooien met een kant en klare dry rub. De kalkoendijen zet je zonder af te dekken 3 kwartier tot een uur in de koelkast terwijl je de barbecue voorbereidt. Je zou ze ook een nachtje kunnen laten staan. Het zout in de rub zal het velletje doen uitdrogen zodat je een grotere kans krijgt op een krokant velletje.

De kalkoendij leent zich, in tegenstelling tot de drumstick, heel goed voor een wat snellere bereiding. Daarom stellen we de Kamado Joe in voor een indirecte bereiding op 150°C. Hoog genoeg om in een uur klaar te zijn en een mooi krokant velletje te krijgen en laag genoeg om de suiker in de rub niet te laten verbranden.

De kalkoendijen rol je een beetje op en leg je met het velletje naar boven in de barbecue. Steek een thermometer in het vlees en sluit het deksel. Zo laat je ze liggen tot een kerntemperatuur van 80°C. Dat is voor de dijen perfect. Het vlees is dan heerlijk mals en sappig.

Laat de dijen even rusten voordat je ze in plakken snijdt. Door het rusten zullen de sappen zich weer beter verdelen zodat het niet snel uitdroogt. We hadden al een heerlijke white sauce gemaakt die geweldig past op dit broodje.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

  1. Mix de ingredienten voor de dry rub en bestrooi de kalkoendijen ermee. Leg ze onafgedekt 3 kwartier tot een hele nacht in de koelkast.
  2. Bereid een barbecue voor om indirect te barbecueen op 150°C. Leg de kalkoendijen met het vel naar boven op het rooster en sluit het deksel.
  3. De kalkoendijen zijn klaar als ze een kerntemperatuur hebben van 80°C. Laat de dijen daarna rusten.
  4. Snij de kalkoendijen in plakken en beleg het brood met sla, tomaat, de kalkoen en white sauce.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook