Carne asada met geroosterde salsa

In samenwerking met

Carne asada met geroosterde salsa

Carne asada betekent geroosterd vlees en is dus meer een bereiding dan een recept. Natuurlijk zijn er traditionele smaken die gebruikt worden maar je kan het hele recept naar je eigen hand zetten.

Carne asada wordt vaak geserveerd als tortilla dus dat doen we dan ook. We hebben er een geroosterde salsa bij gemaakt omdat deze geweldig bij dit geroosterde vlees past.

Wat is een chuckeye steak

Voor deze carne asada gebruiken we een chuckeye steak. Deze steak heeft wel wat weg van een ribeye maar zit dichter bij de hals van de koe dus mag het geen ribeye heten. Het vlees is van zichzelf wat vetter dan een ribeye en heeft daardoor een meer uitgesproken smaak. De chuckeye steak is ook een stuk betaalbaarder.

In Nederland kennen we het vlees als rundernek dat we graag gebruiken voor draadjesvlees. Maar je kan ze dus ook geweldig als steak bereiden

We hebben de steak voorzien van een frisse dry rub met gemalen citroenschil en een beetje extra pit door de chipotle poeder. Zo laten we de steak minstens 3 kwartier liggen.

Het zout in de dry rub zal wat vocht ontrekken aan het oppervlak waardoor deze iets droger wordt en het zout zal vervolgens dieper in het vlees trekken. De andere ingredienten van de dry rub blijven aan het oppervlak plakken.

De steak en de salsa gaan we bereiden op onze KJ classic 3 met de nieuwe karbon pannetjes. Deze pannetjes zijn vergelijkbaar met gietijzeren pannetjes maar zijn een stuk lichter en gladder waardoor ze nog beter anti aanbak zijn.

De steak gaat in het dichte pannetje en de groenten gaan in het pannetje met de gaatjes. Het is de bedoeling dat de groenten een lekker grillrandje krijgen en wat zachter worden zonder dat ze verbranden. Dus hou ze goed in de gaten.

Het is natuurlijk de bedoeling van de steak dat deze een prachtige korst krijgt. En dat lukt geweldig in deze pannetjes en een keteltemperatuur van 200ºC zoals je ziet.

Dit is een steak van ongeveer 2 cm dik. Zou je een dikkere steak hebben dan raden we aan om de temperatuur in de barbecue iets lager te houden. Anders zou de buitenkant te donker worden terwijl de binnenkant nog te rauw is.

We gaan voor een kerntemperatuur van 52ºC die tijdens het rusten nog iets doorstijgt naar ongeveer 55ºC. En dat is perfect medium rare.

De geroosterde groenten gooien we in de blender voor een lekkere salsa. Wij hebben de zaadjes en de zaadlijsten uit de peper gehaald zodat iedereen in de familie er van kan genieten. Mag het voor jou wel wat heter dan laat je ze lekker zitten.

In deze salsa zit ook verse koriander. Zit jij in het anti-koriander kamp dan laat je dat natuurlijk achterwege. Verse munt zou dan een heel lekker alternatief zijn.

Dit is onze carne asada met geroosterde salsa. Ga jij deze heerlijke snack ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 1 chuckeye steak
 • kleine tortillas
 • limoen

Voor de dry rub

 • 2 el chipotle poeder
 • 2 el knoflookgranulaat
 • 2 el uiengranulaat
 • 1 el zeezout
 • 1 el gemalen citroenschil
 • 2 tl komijn
 • 2 tl gemalen selderijzaad
 • 2 tl oregano
 • 1 tl zwarte peper
 • 1 tl koriander

Voor de salsa

 • 3 roma tomaten
 • 1 witte ui
 • 1 jalapeño peper
 • 1 teen knoflook
 • verse koriander
 • 2 tl van de dry rub
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Mix de ingredienten voor de dry rub en strooi ongeveer 1 eetlepel van de dry rub over beide kanten van de steak. Laat de steak nu minstens 3 kwartier in de koelkast liggen terwijl je de barbecue aansteekt.
 2. Wat je wil is een barbecue met een keteltemperatuur van ongeveer 200ºC met een grillplaat, skillet of deze pannetjes.
 3. Snij de uien in kwarten en rooster deze samen met de knoflook, tomaat en jalapeño peper rondom tot er wat grillstrepen ontstaan.
 4. Bak de steak om en om in een beetje olijfolie tot de buitenkant een mooie korst heeft en het vlees een kerntemperatuur heeft van 52ºC. Laat hem dan 5 minuten rusten.
 5. Doe alle groenten in een blender met de verse koriander en een paar theelepels van de dryrub. Pureer dit tot een niet al te fijne salsa.
 6. Snij de steak in mooie plakken en serveer met de tortilla’s, de salsa en wat partjes limoen.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook