Chimichurri met basilicum en zongedroogde tomaatjes

Chimichurri met basilicum en zongedroogde tomaatjes

Bij een fijne steak hoort een frisse chimichurri. Dat is de regel. Kunnen wij ook niets aan doen. Chimichurri is een friszure dunne salsa uit Argentinië die perfect past bij gegrild vlees.

Traditionele chimichurri wordt gemaakt met verse peterselie en oregano. Maar het leuke van chimichurri is dat je het helemaal kan aanpassen naar je eigen smaak. Dus toen we op een demodag iets lekkers en makkelijks moesten serveren wilden we eens wat anders maken.

Deze chimichurri maakten we met zongedroogde tomaatjes en een  flinke bos verse basilicum. Het maakt deze chimichurri eerder zoeter dan zuur.

We hebben in de ingrediënten een verhouding aangegeven maar deze is minder belangrijk dan je misschien zou. verwachten. Wij beginnen over het algemeen met een aanrecht vol lekkere dingen en beginnen te mixen. Als we aan het eind tevreden zijn dan kijken we hoeveel we van alles gebruikt hebben.

Dat wil dus niet zeggen dat iets meer of minder van alles niet lekker was geworden. Dus maak je niet druk als je per ongeluk 150 gram zongedroogde tomaatjes hebt gehaald.

Ben je een purist dan hak je met een mes alles fijn. Heb je een blender dan staat deze chimichurri binnen 10 minuten op tafel. Je mag alles, behalve de olijfolie, chiliflakes, en de zout en peper in de blender gooien.

Hak dan alles fijn tot het nog lekker grof is. Wij houden ervan dat je nog goed kan zien wat er allemaal in de saus zit. Daarna roer je er met de hand de olijfolie bij. Zo kan je goed zien hoe dik de chimichurri wordt.

Als de saus naar jouw wens is kan je de smaak nog iets tweaken door er chiliflakes, en peper en zout aan toe te voegen. Smaken verschillen nou eenmaal.

Deze chimichurri blijft zo’n twee weken goed als je het koel bewaard. Deze chimichurri heel goed samen met een mooie steak maar is zo veelzijdig dat wij het echt overal op gooien. Daarom gaat hij die twee weken echt niet halen.

Deze chimichurri met basilicum past vooral ook goed bij vis of over een frisse salade met burrata. We hebben het nog niet geprobeerd maar we denken zelfs dat je er een hele fijne pizza mee kunt maken.

Ga jij deze chimichurri met basilicum en zongedroogde tomaatjes ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien hoe het eruitziet.

Ingrediënten

  • 30 gram verse basilicumblaadjes
  • 10 gram verse platte peterselieblaadjes
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes (in olie), uitgelekt en fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 20 ml rode wijnazijn
  • Sap van een halve citroen
  • extra vierge olijfolie
  • 1 theelepel chiliflakes (optioneel, voor een beetje pit)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Doe de basilicum blaadjes, peterselie, zongedroogde tomaatjes en knoflook in een blender. Giet daar het citroensap en de rode wijnazijn bij en pulseer tot alles fijngehakt is.
  2. Giet alles over in een schaal en meng dan de olijfolie erbij tot de chimichurri de gewenste dikte heeft.
  3. Breng vervolgens op smaak met de chiliflakes en peper en zout.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook