Gegrilde short ribs met sinaasappel chimichurri

In samenwerking met

Gegrilde short ribs met sinaasappel chimichurri

Naast de ribeye, entrecote of de ossenhaas zijn er nog veel meer, misschien onbekende, delen rundvlees die je geweldig kunt grillen. Koreaanse stijl short ribs is geweldig smaakvol vlees dat je mooi kunt marineren. Dat doen we met een sinaasappel chimichurri.

Wat zijn Koreaanse stijl short ribs

Koreaanse stijl short ribs zijn overdwars gesneden runderribben. Het zijn de buikspareribs van het rund. Het woord shortribs slaat trouwens niet op de korte botten of ribben maar komt van de naam short plate. Dat is de plek waar het vlees op de koe zit. Dit is het deel van de borst waar bijvoorbeeld ook de skirtsteak zit. Er zit een mooi laagje vet op wat het vlees nog lekkerder maakt.

Dit zijn Black Angus short ribs met heel veel intramusculair vet. Dat vet zorgt voor smaakoverdracht en malsheid. Als je deze dunne witte lijntjes in het vlees ziet dan weet je dat het lekker gaat worden.

Doordat het vlees zo dun is gesneden is het uitermate geschikt om te marineren. We hebben een milde sinaasappel chimichurri gemaakt waar we het vlees een nachtje in laten liggen. Door de licht zure marinade wordt het vlees nog malser en trekt de smaak goed in het vlees.

We gaan het vlees grillen op de Kamado Joe Kettle Joe. We maken twee warmte zones door de losse halvemaan roosters op verschillende hoogtes te plaatsen. Zo kan je kort op de kooltjes grillen en het vlees wat hoger leggen als het te hard gaat.

De gemarineerde shortribs grillen we om en om in 10 minuten tot medium rare. Keer en verplaats ze regelmatig zodat ze gelijkmatig garen. Een paar mooie grillstrepen is mooi maar niet noodzakelijk.

Dit zijn dus gegrilde shortribs met sinaasappel chimichurri. Ga jij deze shortribs ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • Shortribs

Voor de chimichurri

 • De schil en sap van een halve sinaasappel
 • 1 teen knoflook
 • Zest van 1 Citroen en het sap van een halve
 • Een halve rode peper
 • 15 gram Bieslook
 • 40 gram peterselie
 • olijfolie
 • Peper en zout naar smaak
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Snij het oranje deel van de schil van de sinaasappel en pers het sap. Snij de bieslook, peterselie, knoflook en rode peper fijn en doe dat bij de rest in een kom. Giet er nu net zoveel olijfolie bij tot de saus de gewenste dikte heeft.
 2. Doe de shortibs in een ziplockzak en giet daar een kwart van de chimichurri bij. Druk alle lucht uit de zak voordat je hem sluit. Kneed de marinade door de zak en over het vlees en laat het een nachtje in de koelkast marineren.
 3. Bereid een barbecue voor om direct te grillen op hoge hitte en gril de shortribs om en om tot een kerntemperatuur van 55ºC.
 4. Serveer het vlees met de chimichurri.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook