Chimichurri met verse oregano

Chimichurri met verse oregano

Chimichurri is een traditionele Argentijnse saus die meestal geserveerd wordt met een mooie steak. Chimichurri wordt over het algemeen gemaakt met verse koriander maar daar is niet iedereen fan van. Heel vreemd, maar het is niet anders.

Deze chimichurri met verse oregano maken we dus als we gasten hebben die koriander niet lekker vinden. Verse oregano geeft de chimichurri een diepere smaak ipv verse koriander die de saus wat helderder maakt.

Voor verse oregano gaan wij naar de groenteboer. De supermarkt heeft het vaak niet in huis. De prijs is over het algemeen ook beter bij de groenteboer.

Deze chimichurri snijden we met de hand voor een grovere saus. Je mag alle ingredienten ook in de keukenmachine gooien als je van een fijnere saus houdt.

Voor het mengen stoppen wij alle ingredienten in een weckpot. Daar kan je het in schudden en je kan het meteen makkelijker bewaren in de koelkast.

Deze chimichurri met verse oregano serveerden wij natuurlijk over een mooie steak maar het past ook goed bij kip en vis. De afgelopen jaren hebben wij chimichurri werkelijk overal overheen gegooit. Over geroosterde groenten, gebakken aardappeltjes en taco’s. Het was allemaal lekker. De saus kan je een week of twee, drie in de koelkast bewaren maar waarschijnlijk is het dan al op.

Ga jij deze chimichurri ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 30 gram platte peterselie
  • 30 gram verse oregano
  • 3 tenen knoflook
  • Een halve witte ui
  • 100 ml olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • Sap van een halve citroen
  • 1/2 tl chiliflakes
  • Zout en peper naar smaak
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Snij de peterselie, oregano, knoflook en ui zo fijn als je wil.
  2. Doe alles in een schaal of weckpot en giet daar de azijn en citroensap bij.
  3. Giet en roer er net zoveel olijfolie bij tot de chimichurri voor jou de juiste dikte heeft.
  4. Breng op smaak met de chiliflakes, zout en peper.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook