Chimichurri is een frisse saus uit Zuid-Amerika gemaakt van kruiden, specerijen en een scheutje azijn. Het smaakt sterk naar knoflook, peterselie en koriander die het pittig en scherp maken.
Wij hebben een zoete chimichurri gemaakt met honing waardoor het een stuk milder wordt zonder dat het de typische chimichurri kick kwijt raakt.
Chimichurri is een traditioneel recept waar je niet al te moeilijk over hoeft te doen. Er zijn al zoveel verschillende variaties dat je zelf kan en mag experimenteren met de smaak. Wij hebben al verschillende soorten chimi’s gemaakt die allemaal even lekker zijn.
Wij hebben twee eetlepels honing gebruikt omdat we het toen zoet genoeg vonden. Als jij meer wil toevoegen dan moet je dat gewoon doen. Ook kan je verschillende soorten honing gebruiken die deze saus ook weer anders maken.
Ga jij deze zoete chimichurri ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 30 gram Verse peterselie
- 10 gram Verse koriander
- 15 gram Verse oregano
- 4 tenen knoflook
- Olijf olie
- 2 el rode wijn azijn
- 1/2 tl Zout
- 1/8 tl Chili flakes
- 2 el honing
- Sap van een halve limoen
Bereiding
- Snij de peterselie, koriander, oregano en knoflook heel fijn of haal het door een keukenmachine.
- Meng de rest van de ingrediënten erbij en laat het zo één tot twee dagen
afgedekt staan in de koelkast om de smaken samen te laten komen.