Pulled beef pastasaus

In samenwerking met

Pulled beef pastasaus

Deze pulled beef pasta is eigenlijk een soort Ragù alla Bolognese maar net even anders omdat wij het vlees eerst roken. Dit zorgt ervoor dat de smaak van het vlees nog rijker wordt. Zo krijg je echt een unieke pastasaus die je ook kunt gebruiken om bijvoorbeeld lasagne te maken.

Dit is een brisket ear. Het vette stuk van een hele brisket. En met vet bedoelen we het intermusculaire vet dat zich tussen de spieren bevindt. Het zijn de dunne witte lijntjes in het vlees. Dit vet zorgt ervoor dat het vlees malser wordt tijdens de bereiding.

Het hardere vet aan de buitenkant van het vlees hebben we niet nodig. Dit vet zorgt er alleen maar voor dat de saus overdreven vet gaat worden. Daarom snijden we het er zoveel mogelijk af.

Omdat we deze saus een echte barbecuesmaak willen geven gaan we het vlees eerst 2 uur roken op onze Kamado Joe. We hebben het vlees voorzien van een lekkere dryrub die samen met de rook en het vet een mooie korst gaat vormen.

In principe zou je elk soort rookhout kunnen gebruiken. In dit geval gebruiken wij eik en kers. Dit zorgt voor een mooie rooksmaak en een dieprode kleur. Het oog wil ook wat toch?

na 2 uur heeft het vlees een mooie kleur en ook een rookring. Deze rookring proef je niet maar ziet er wel mooi uit. Je mag het in ieder geval stoer laten zien. Deze brisket ear is ruim 2 kilo en teveel voor de saus daarom snijden we het in tweeën. Met de andere helft gaan we iets anders doen.

We hebben in de Dutch Oven de basis gelegd van de saus met ui, knoflook, witte wijn en natuurlijk tomaat. Daar laten we het vlees lekker een paar uurtjes in sudderen. Elk uur moet je even checken hoever het vlees is en of er nog genoeg vocht in de pan zit. Dreigt de saus droog te koken dan giet je er wat water bij.

Na ongeveer 2 tot 3 uur ben je klaar. Het ligt vooral aan de temperatuur in de ketel. Je bent klaar als je het vlees met gemak uit elkaar kunt trekken met een vork. Mocht de saus te dun zijn dan laat je alles nog even doorkoken zonder het deksel tot de saus genoeg is ingedikt.

Dit is onze pulled beef pastasaus. Ga jij deze saus ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Voor de dry rub

Voor de saus

 • 10 gram boter
 • 50 gram ontbijtspek
 • 1 grote witte ui
 • 2 tenen knoflook
 • 70 gram tomatenpuree
 • 150 ml droge witte wijn
 • 500 ml runderbouillon
 • 500 gram gepelde tomaten
 • 20 gram bladselderij
 • 1 el gedroogde oregano
 • 2 tl suiker
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Verwijder de buitenste laag vet en de vliezen van het vlees. Mix alle ingrediënten voor de dry rub en strooi een egale laag over het vlees.
 2. Rook het vlees 2 uur op een indirecte temperatuur van ongeveer 150ºC.
 3. Haal het vlees uit de barbecue en laat het rusten terwijl je de Dutch Oven plaatst.
 4. Snipper de ui en knoflook en snij de bladselderij en het ontbijtspek fijn.
 5. Laat wat boter smelten in de pan en braad de ontbijtspek tot het bruin is. Fruit daarna de ui.
 6. Doe de knoflook en de tomatenpuree erbij en roerbak alles een paar minuten.
 7. Nu mogen de rest van de ingrediënten erbij en gaat het vlees er ook in. Sluit het deksel en laat alles 2 tot 3 uur doorsudderen. Schenk wat water bij de saus als deze dreigt droog te koken.
 8. Trek het vlees uit elkaar en mix dit goed met de saus. Serveer met verse tagliatelle pasta.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook