Coquilles met pesto roomsaus

In samenwerking met

Coquilles met pesto roomsaus

Deze coquilles staan in een kwartier op tafel als je alles klaar hebt staan. Coquilles zijn de bewoners van een St. Jacobsschelp. Dat zijn die grote Shell schelpen die je veel aan de Franse kust ziet liggen. Coquilles betekent in het Frans schelpen en dat maakt het dan weer verwarrend als je ze in Frankrijk wil bestellen. Dan heten ze namelijk coquilles saint-jacques.

Bij dit recept is het belangrijk dat je doet aan mise-en-place. Dat is ook weer een Frans woord dat zoveel betekent als “alles klaar zetten”. De coquilles zijn namelijk snel klaar en wil je niet verder garen dan 60ºC. Dan zijn ze namelijk te stevig.

Voordat we ze in de pan gooien halen we ze door de bloem. Dan krijgen ze sneller een goudgeel korstje en worden ze niet te gaar.

We bereiden ze in de halve maan karbon pannetjes in de Kamado Joe. In het pannetje met de gaatjes roosteren we wat plakken courgette.

Als de coquilles klaar zijn maken we snel de pesto roomsaus en daar gaat de gekookte pasta doorheen. We doen dit snel omdat anders de saus gaat schiften.

Dit zijn onze coquilles in pesto roomsaus. Ga jij dit ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

  • 500 gram coquilles
  • Zout en peper
  • Beetje bloem
  • Verse pasta
  • 2 el boter
  • 1 el pesto
  • 1 el kappertjes
  • 200 gram kookroom
  • courgette
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • feta
  • verse munt
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

  1. Snij de courgette in dunne plakken en schenk er wat olijfolie over en strooi er wat zout en peper overheen. Kook alvast de spaghetti
  2. Bestrooi de coquilles met wat peper en zout en rol ze door de bloem
  3. Rooster de plakken courgette om en om tot je een paar mooie grillstrepen ziet.
  4. Smelt de boter in een pannetje en bak de coquilles om en om in een paar minuten goudbruin.
  5. Schuif de coquilles aan de kant en roer de pesto, kappertjes en de kookroom door de boter. Schep de pasta erdoorheen en haal de pan meteen van de barbecue.
  6. Leg alles op een bord en serveer met gesneden blaadjes munt en wat feta.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook