In English

Gegrilde pesto zalm met pasta

In samenwerking met

Gegrilde pesto zalm met pasta

Een geweldige maaltijd hoeft helemaal niet veel tijd te kosten. En dat is goed nieuws als je na je werk geen zin meer hebt om nog uren in de keuken te staan. Deze zalm met pesto en pasta staat in een half uur op tafel en werkt met kant en klare pesto maar natuurlijk ook met de pesto die je zelf hebt gemaakt.

Snelle maaltijd of niet. Het begint altijd met goede ingrediënten. Dat betekent verze zalm, zelfgemaakte pesto, goeie parmezaanse kaas en verse pasta. Voor minder doen we het niet.

En als het lekker snel moet dan is het ook handig dat je een barbecue hebt die in no-time op temperatuur is. Deze Weber Genesis II heeft lekker veel ruimte zodat we de hele maaltijd tegelijk klaar kunnen maken.

Als we de zalm aan het grillen zijn kan je alvast het water laten koken voor de pasta. Ze hebben binnen misschien niet eens in de gaten dat je met het avondeten bezig bent.

De pesto die we hebben gemaakt hebben we expres wat dikker gelaten. Zo kan je er alle kanten nog mee op. Om er de zalm mee in te smeren doen we er een beetje extra olijfolie bij zodat het wat dunner wordt. Dat smeert makkelijker.

Je kan de zalm op het oog grillen maar dan zal je op een bepaald moment moeten kijken hoe de zalm er van binnen uitziet. Maar het liefst hou je de zalm natuurlijk heel.

Beter is om de kerntemperatuur te meten met je Thermapen. Net zo makkelijk en je weet precies hoe ver je zalm is. Op een kerntemperatuur van 52°C zetten we het gas uit onder de zalm en maken we de pasta af.

Verse pasta heeft maar 4 minuten nodig en in die tijd maken we ook snel de saus voor deze pasta. In een hete skillet laten we wat boter smelten en daarin verwarmen we een geraspte teen knoflook en een eetlepel pesto. Dat roeren we goed door elkaar. en dan scheppen we de gekookte pasta zo uit de pan in de saus. Het is de bedoeling dat er een beetje van het water mee gaat.

Het is nu even een kwestie van snel werken maar dan zet je zo een prachtig bord pasta op tafel.

De pasta roeren we door de pesto saus en brengen we op smaak met wat citroensap. Er wordt te vaak naar de zout gegrepen als het eten wat flauw is maar wat je meestal nodig hebt is een beetje citroensap. Dat maakt deze pasta echt af.

Daarna raspen we er een gezonde hoeveelheid Parmezaanse kaas over de pasta en een beetje chiliflakes. Deze pasta is al heerlijk om zo op te eten. Kan je nagaan hoe lekker het is met de zalm.

Dit is onze pesto zalm met pasta. Onderstaand recept is voor 2 personen. En mocht je nog geen verkering hebben dan moet je dit iemand voorschotelen. Succes verzekerd. Probeer het uit en laat het hieronder weten in de reacties. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 400 gram zalm
 • zout en peper
 • 2 tot 3 el pesto
 • 250 gram verse spaghetti
 • 25 gram boter
 • een teentje geraspte knoflook
 • chiliflakes
 • geraspte Parmezaanse kaas
 • 2 tl citroensap
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Bestrooi de zalm met peper en zout.
 2. Gril de zalm boven directe hitte tot de zijkanten wit worden. Draai dan de zalm om en gril de bovenkant even kort. Zet ondertussen een pan met water op om te koken. En zet een skillet op het vuur om op te warmen.
 3. Keer de zalm nog een keer en smeer het dan in met pesto.
 4. Als de zalm een kerntemperatuur heeft van 52°C dan schuif je hem naar een koelere plek op de barbecue of haal je ze van het rooster.
 5. Doe de pasta in het kokende water en zet de timer op 4 minuten.
 6. Smelt de boter in de skillet en doe daar de geraspte knoflook bij en een eetlepel van de pesto.
 7. Als de pasta gekookt is dan schep je deze uit het water in de skillet met de pesto. Roer alles goed door en breng op smaak met wat chiliflakes en een beetje citroensap.
 8. Bestrooi de pasta met Parmezaanse kaas en leg de gegrilde zalm op de pasta.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook