Spareribs kunnen soms zo vies tegenvallen. Wij hebben zeker ook onze favorieten. Maar toch kan jij ook simpel lekkere basic sparibs maken. En hoe krijg je ze zo lekker mals? Door een beetje vals te spelen.
je hebt niet altijd tijd om spareribs op de low and slow manier te bereiden. Daarom gaan we deze voorkoken en marineren in de oven. En daarna gaan ze pas de barbecue op.
Voordat je gaat beginnen, lees eerst hoe je je ribs moet voorbereiden
Ingrediënten
- 2 lende spareribs
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 125 ml ketchup
- 2 el azijn
- 2 el citroen sap
- 1 el mosterd
- 2 el bruine suiker
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
Bereiding
Voorbereiding
- Zet alvast de oven op 200 graden
- Neem een grote pan met kokend water, genoeg om de spare ribs helemaal onder te dompelen, met een ui in stukken en de teentjes knoflook.
- Kook de ribs voor 45 minuten.
- Haal de ribs uit het water, laat ze iets afkoelen en snij ze in porties.
- Mix de ui, gesnipperd, ketchup, azijn, citroen sap, mosterd, bruine suiker, zout en peper in een kom.
- Verdeel de ribs in een ovenschaal.
- Giet driekwart van de saus over de spare ribs.
- Doe de ribs 45 minuten in de oven.
- Laat de ribs afkoelen.
Afwerking
- Gooi de ribs nog een kwartiertje tot 20 minuten op de barbecue
- Bestrijk het vlees met het laatste beetje saus