In English

De beste dry rub voor spareribs

De beste dry rub voor spareribs

We krijgen al jarenlang de vraag welke dry rub er nu het beste is voor spareribs. Je wil niet weten hoe moeilijk dat te beantwoorden is. Maar we wilden toch eens kijken of we een dry rub konden maken die voor 90% van de spareribs eters ontzettend lekker gevonden wordt. En daarbij zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan.

We zochten een dry rub voor spareribs die we wilden maken als er gasten komen. Ja er zit een verschil tussen de spareribs die we zelf eten en de spareribs die we gasten voorschotelen. Wij eten namelijk zelden hetzelfde als het op de website moet. Maar dit wordt de dry rub die we op voorraad gaan houden en meteen kunnen grijpen.

Over het algemeen houdt iedereen van zoet/pittige spareribs. En dat is niet voor niets. Varkensvlees en zoetigheid gaan gewoon erg goed samen. Dus de basis van gerookte paprikapoeder wordt aangevuld met rietsuiker. Daarna hebben we zout en grof gemalen zwarte peper. Wij zijn gek op de smaak en geur van zwarte peper.

Daarna gebruikten wij onze nieuwe favoriet, mosterdpoeder. Het geeft de dry rub een beetje scherpe smaak die heel goed werkt in zo’n traditionele mix. Voor de bite gebruikten we gemalen chillies en cayenne peper. Chillies geven een wat warmere pittigheid en cayenne peper is wat scherper. Zo krijg je tijdens het eten van de spareribs verschillende lagen.

We hebben de ingredienten vermeld als delen van het geheel. Zo kan je net zoveel van de dry rub maken als je wil. Dus je kan beginnen met lepels en dan is het 2 eetlepels paprikapoeder en rietsuiker, 1 eetlepel zout, etc. Je gaat straks ongeveer een eetlepel dry rub per sparerib gebruiken. Dus gebruik je eetlepels dan kan je met onderstaande mix ongeveer 6 tot 8 ribs bestrooien.

We hebben verschillende versies van deze dry rub geprobeerd en geproefd en dit was de winnaar. Volgens ons de perfecte mix van zoet en pittigheid. Wees niet bang dat de spareribs te heet worden. De hitte wordt aanzienlijk minder tijdens de bereiding.

Deze dry rub strooi je met een egale laag over de spareribs vlak voor ze de barbecue in gaan. Je kan de spareribs bereiden zoals je zelf wilt zolang de temperatuur in de ketel maar niet hoger komt dan 150°C. Daarboven zullen de suikers in de rub verbranden en bitter worden.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Mix alle ingrediënten en bewaar het luchtdicht.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook