Dorito chicken tenders van de barbecue

In samenwerking met

Dorito chicken tenders van de barbecue

Het geheim van deze Dorito chicken tenders zit ‘m in de combinatie van die knapperige Dorito-chips en de sappige kip. In plaats van dat je ze zou frituren bereiden we deze chicken tenders op de barbecue. Dat scheelt weer een hoop vet. Dat maakt deze chicken tenders nog steeds niet gezond maar zeker zo lekker.

Zorg ervoor dat je er genoeg maakt om iedereen tevreden te stellen want ze zijn in no-time op.

Dit is het lastigste deel van het hele recept. Nou ja, lastig is het woord niet echt. Het is een beetje een vies klusje. De kippenhaasjes zijn voorzien van een laagje dryrub en dan gaan ze door de ei en krijgen ze een korstje van gebroken Dorito.

Je mag trouwens zelf uitmaken welke Doritos het gaan worden. Wij kozen voor Pure Paprika omdat het zo goed past bij de dryrub die we gebruikten. Er zijn genoeg soorten om te kiezen dus leef je uit.

Als er zoveel mogelijk Dorito aan de kip plakt dan leggen we ze op een taartrooster. Zo blijft dit laagje mooi intact.

En de chicken tenders zijn zo makkelijk te verplaatsen naar de Kamado Joe die we op een indirecte temperatuur van 200ºC hebben afgesteld. Op deze temperatuur bak je de kip maar ook meteen het vet in de Doritos zodat het laagje lekker knapperig wordt.

Dat knapperige is niet het enige waar je op moet letten. Het belangrijkste is de kerntemperatuur van de kip. Deze wil je zeker 70ºC hebben en het liefst niet teveel eroverheen. Op 70ºC is de kip veilig om te eten en op z’n sappigst. We meten dit natuurlijk met onze Thermapen.

Bij deze chicken tenders hebben we ook een eigen barbecuesaus gemaakt die er geweldig bijpast. Je mag natuurlijk ook je eigen favoriete BBQ saus gebruiken. Gekocht of zelf gemaakt.

Ga jij deze Dorito chicken tenders ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 600 gram kippenhaasjes
 • 2 eieren
 • 1 zak Doritos

Voor de dryrub

Voor de BBQ saus

 • 250 ml ketchup
 • 2 el basterd suiker
 • 50 ml appelazijn
 • 2 el mosterd
 • 2 el Worcestershire sauce
 • 1 tl knoflookgranulaat
 • 1 tl chipotle
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Fris & Fruitig

Denk aan Witbier, Weizen, Saison of New England Ipa.

Bereiding

 1. Bereid een barbecue voor met een indirecte temperatuur van 200ºC.
 2. Gooi alle ingredienten voor de BBQ saus in een steelpannetje en laat het zachtjes koken tot er dikke bubbels ontstaan.
 3. Meng de ingredienten voor de dry rub en strooi een dunne laag over de kippenhaasjes. Laat ze zo een half uurtje in de koelkast liggen.
 4. Kluts de eieren in een platte kom, breek de Doritos en verdeel deze op een groot bord.
 5. Haal de kippenhaasjes door de ei en leg ze dan in de gebroken Doritos. Zorg dat er zoveel mogelijk stukjes Dorito aan de kip plakt. Leg ze dan op een taartrooster.
 6. Leg de kippenhaasjes in de barbecue en sluit het deksel.
 7. De chicken tenders zijn klaar als de Dorito laag krokant is en de kip een kerntemperatuur heeft van 70ºC.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook