Broodje gegrilde kip met tomatensalsa

In samenwerking met

Broodje gegrilde kip met tomatensalsa

Een goed broodje gegrilde kip moet niet zo moeilijk zijn. Neem gewoon een mooi stuk kipfilet, een goeie dry rub en een knap broodje. Het helpt als je, net als wij, dan ook nog toevallig een lekkere tomatensalsa in de koelkast hebt staan. Anders maak je die nog even gauw.

Deze dry rub is een goeie mix van zout en de scherpe witte peper terwijl de cayenne peper de kick geeft en de citroenschil een frisse smaak.

Wij vlinderen de kipfilet om een groter oppervlak te maken. Zo past ie beter op de Italiaanse bollen die we gehaald hebben. Je zou ze ook plat kunnen slaan als je dat leuker vindt. Daarna bestrooien we ze met de dry rub. Een flinke theelepel per kipfilet is genoeg. Zo laten we ze in de koelkast liggen terwijl we de barbecue voorbereiden.

De kipfilet grillen we op de Kettle Joe. Naast de kipfilet roosteren we de Italiaanse bollen, Daar is ruimte genoeg voor omdat de Kettle Joe een roosterformaat heeft van 56 cm. Daarmee komt hij tussen de Classic en de Big Joe in.

De kipfilet grillen we om en om tot een kerntemperatuur van 70ºC. Dat is erg belangrijk bij kipfilet. Dan is het vlees veilig om te eten en nog mals en sappig. Op kerntemperatuur barbecueën is de grootste truc van lekker vlees. Zorg gewoon dat je alles op het juiste moment van het rooster haalt. Moeilijker is het niet.

Dit is ons broodje gegrilde kip. We serveren hem met wat verse sla en een flinke schep tomatensalsa. Soms moet je het niet moeilijker maken. Ga jij dit broodje ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 400 gram kipfilet
 • Een paar plakken belegen kaas
 • Veldsla
 • Tomatensalsa
 • 2 Italiaanse bollen
 • zonnebloemolie

Voor de dry rub

Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Mix de ingrediënten voor de dry rub. Vlinder de kipfilet en bestrooi beide kanten met de dry rub. Laat ze nu in de koelkast liggen terwijl je de barbecue voorbereid en misschien de tomatensalsa maakt.
 2. We gaan de kip grillen boven directe hitte. Het hoeft niet zo heel erg heet. Een keteltemperatuur van ongeveer 200 tot 230ºC is genoeg.
 3. Snij de Italiaanse bollen doormidden en smeer ze in met zonnebloemolie. Leg ze met de open kant op het rooster tot ze goudbruin zijn. Leg daarna de onderste delen andersom met wat plakken kaas erop.
 4. Gril de kip om en om tot een kerntemperatuur van 70ºC terwijl de kaas smelt.
 5. Maak de broodjes door ze te beleggen met wat veldsla, de kipfilet en een flinke schep van de salsa.

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook