Als je al een kruidenmix gebruikt voor je vlees dan kan je met diezelfde kruiden heel makkelijk een sausje maken die er dan heel goed bij past. Zo maakten wij deze fajita saus.
Een lekker sausje maken is minder moeilijk dan je denkt. Vooral niet als je gebruik maakt van een kant en klare kruidenmix. Wij gebruikten de fajita mix van van Beekum maar deze mag je natuurlijk ook zelf maken. Bij de ingredienten staat een lekkere mix die je zou kunnen gebruiken als basis.
Daarna kan je van de kruiden een saus maken door het te mixen met olijfolie. Om een goede saus te maken voor Mexicaanse gerechten moet er ook iets zuurs en zoets bij. Wij kozen voor limoensap en honing. Wil je de saus nog iets pittiger dan gebruik je cayenne peper. Cayenne peper is een (voor ons) redelijk milde peper die in Zuid-Amerika veel wordt gebruikt om wat extra pit te geven aan gerechten.
Wij gebruikten deze fajita saus natuurlijk voor fajitas maar je kan hem gebruiken bij elk ander Mexicaans gerecht. Ga jij deze fajita saus ook maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- 1 el paprikapoeder
- 1 el komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl uiengranulaat
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 1/2 tl zeezout
- 1/4 tl zwarte peper
- Sap van 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 1 el honing
- cayenne peper naar smaak
Bereiding
- Gooi alle ingredienten bij elkaar en roer het dan goed door.
- Laat het minstens een paar uur staan zodat de smaken zich goed kunnen mengen.
- Deze saus is een goede week gekoeld houdbaar