Augurk pizza

In samenwerking met

Augurk pizza

Laten we eerlijk zijn, een augurk pizza is niet de meest voor de hand liggende keuze. Het is juist deze onverwachte combinatie die deze pizza zo geweldig maakt. het hartige van de spek, de gegrilde mozzarella en dan de knapperige zure augurk maken dit een unieke pizza die je zeker eens moet proberen.

We maken de augurk pizza in de pizzaoven in onze Masterbuilt 800. Het is een los inzetstuk die ervoor zorgt dat de hete lucht uit de ketel de pizza van bovenaf gaart. Precies zoals het hoort in een echte pizzaoven. De pizzaoven past op alle modellen Masterbuilt gravity fed smokers en ook met een beetje knoeien op je gasbarbecue.

We stoken de Masterbuilt smoker op tot de hoogst haalbare temperatuur en dat is 371ºC. Dat is de perfecte temperatuur voor Napolitaanse pizza’s.

Zoals het een goede Napolitaanse pizza betaamt zijn we bescheiden met de ingrediënten. De basis is natuurlijk goed pizzadeeg en die kan je zelf maken of kant en klaar kopen. Daarna is het niets meer dan mooie olijfolie, wat oregano en chiliflakes, droge mozzarella en augurk.

Droge mozzarella is de mozzarella waar geraspte mozzarella van gemaakt wordt. De mozzarella in die zakjes met melk is niet bedoeld voor warm gebruik. Bij de groothandel kan je Galbani mozzarella blokken vinden. In de supermarkt zie je nog wel eens plakken.

Deze eerste pizza belegden we trouwens nog niet met ontbijtspek maar wel met extra Parmezaanse kaas. De pizza was best goed maar we misten uiteindelijk toch nog wat zouts.

Door het ontwerp van de Masterbuilt pizzaoven hoef je de pizza halverwege niet te draaien. De hitte wordt namelijk heel goed verdeeld als het deksel dicht gaat. Je moet er alleen voor zorgen dat de pizza goed in het midden komt te liggen. Anders heb je wel de kans dat 1 kant wat heter wordt.

Binnen 3 minuten wordt je blij verrast met een hele mooie pizza. Deze was zoals je ziet met ontbijtspek. Dat maakt deze augurk pizza echt helemaal af.

Wat zorgt voor een luipaard patroon op een pizza

Ook de bodem is echt heel mooi. Het heeft een luipaard patroon zoals ze dat noemen. Een pizzabodem met een luipaardpatroon heeft een knapperige buitenkant en een luchtige, zachte binnenkant.

Het bakken op hoge temperatuur zorgt voor een snelle garing en de ontwikkeling van kleine luchtbellen in het deeg. Deze kleine luchtbellen zorgen voor een bobbelige structuur die zorgt voor dit patroon.

Het mooie van pizza’s bakken op de Masterbuilt is de constante temperatuur die je kan houden in de pizzaoven. Tussen de pizza’s door draaien we de temperatuur omlaag. Zo wordt de steen niet te heet en bewaren we ook nog wat houtskool. Als de volgende pizza klaar is om gebakken te worden dan draaien we de temperatuur weer omhoog.

Ben je op zoek naar een pizza die anders is dan alle andere, dan is deze augurk pizza een uitstekende keuze. Het is een combinatie van smaken die deze pizza echt uniek maken.

Ga jij deze augurk pizza ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

 • Pizza deeg
 • Olijfolie
 • Chiliflakes
 • Oregano
 • Zwarte peper
 • Droge mozzarella
 • Augurk in plakjes
 • Ontbijtspek
 • Parmezaanse kaas
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Bitter & Growl

Dit is speciaal voor de IPA liefhebbers.

Bereiding

 1. Vorm van het pizzadeeg een mooie bodem. Schenk daarna een eetlepel olijfolie over het deeg.
 2. Strooi dan chiliflakes, oregano en zwarte peper over de pizza.
 3. Beleg dan de pizza met mozzarella, stukjes ontbijtspek en augurk. Strooi als laatste wat Parmezaanse kaas eroverheen.
 4. Bak de pizza tot de mozzarella een beetje gegrild is en de bodem mooi bruin.
 5. Maak het af met een beetje Tabasco voor een lekkere kick.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook