In English

Pizza brood

In samenwerking met

Pizza brood

Is er iemand die je niet blij kunt maken met pizza brood? Wij weten wel iemand. Maar dat is dan toch echt een uitzondering. De rest die we dit voorschotelden hebben er smakelijk van gegeten.

Je kan dit gevulde brood net zo groot of klein maken als je wil. Ook kan je lekker experimenteren met verschillende ingrediënten. Dit pizzabrood kan je een heel eind voorbereiden zodat je het alleen nog maar hoeft op te warmen. Hoe makkelijk is dat?

Het meeste werk voor dit pizzabrood zit in de voorbereiding. Het is handig om alles voorbereid te hebben voordat je de barbecue aansteekt. Dus de paprika’s, knoflook en de ui zijn gesneden en het brood is uitgehold. Dat gaat heel makkelijk met een vork. Zo schraap je al het brood tot de korst weg.

Je kan 1 groot stokbrood nemen of 2 kleintjes zoals wij dat hebben. Of je pakt het meteen groot aan en je neemt een enorm vloerbrood. Dan moet je even kijken of je genoeg ingrediënten hebt om het brood te vullen. Maar dat zoek je zelf maar uit.

Voor de geraspte kaas hebben wij een mix van mozzarella en Goudse belegen. Dat vinden wij een goede mix van goede smeltkaas en smaak. Jij mag natuurlijk zelf weten wat voor kaas je gebruikt.

De ui, knoflook en de paprika fruiten we even aan tot de ui zacht is geworden. Dat breng je op smaak met een beetje peper en zout. De tomaatjes leg je direct op het rooster.

Die laat je net zolang liggen tot de velletjes knappen en het vlees zacht is geworden. Let wel op dat je ze op tijd van het rooster haalt anders zakken ze ertussen en ben je ze kwijt.

Als je de tomaatjes op een rij in je uitgeholde stokbrood legt dan kan je ze één voor één kapot drukken met een vork. Zo heb je je tomatensaus meteen klaar.

De paprika en ui heb je gemengd met een deel van de geraspte kaas en de helft van het brood dat je uit de stokbroden hebt gehaald. Met die mix prop je de stokbroden weer vol. Daarboven op gaat weer wat kaas en de salami. Dat begint al meteen ergens op te lijken toch?

Dan mogen de stokbroden op de barbecue waarbij je aan de linker- en rechterkant de branders aan hebt staan. Zo laat je ze 10 tot 15 minuten liggen tot de kaas gesmolten is. Draai ze halverwege een keer om zodat ze aan beide kanten gelijkmatig bakken.

Dit is ons pizzabrood. Geweldig als snack of een makkelijke maaltijd. Als jij dit pizzabrood gaat maken laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @Weber_Barbecues_Nederland zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 2 kleine stokbroden
 • 2 el olijfolie
 • 2 paprika’s
 • 1 witte ui
 • 2 tenen knoflook
 • peper en zout
 • 12 tot 14 kleine tomaatjes
 • 300 gram geraspte kaas
 • salami
 • chiliflakes
 • gedroogde oregano
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Snij de bovenkant van de stokbroden en hol ze uit met een vork.
 2. Snij de paprika en ui in blokjes en de tenen knoflook heel fijn. Fruit dit in een pan met een beetje olijfolie tot de ui zacht is. Breng op smaak met een beetje peper en zout.
 3. Rooster ondertussen de tomaatjes tot ze zacht zijn.
 4. Meng de ui, paprika en knoflook met de helft van het brood dat je uit de stokbroden hebt gehaald. Gooi daar ook de helft van de geraspte kaas bij. Meng dit goed door elkaar.
 5. Verdeel de tomaatjes in de uitgeholde stokbroden en druk ze kapot met een vork. Vul daarna de stokbroden met de ui, paprika, brood en kaas mix.
 6. Strooi de rest van de geraspte kaas erover heen. Strooi wat gedroogde oregano en chili flakes over de kaas. Beleg het brood daarna met de plakjes salami.
 7. Leg de stokbroden in de barbecue met een indirecte hitte van ongeveer 200°C tot de kaas gesmolten is.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook