Gegrilde zeebaars met salsa verde

In samenwerking met

Gegrilde zeebaars met salsa verde

Zeebaars is een perfecte vis voor mensen die niet van vis houden. Dat klinkt een beetje vreemd maar zeebaars heeft geen sterke vis smaak. Het is dus een mooie vis om een keer mee te beginnen.

Zeebaars is ook een makkelijke vis om te grillen en klaar in 15 tot 20 minuten. Wij maakten een frisse salsa verde waar we de vis kort in marineren.

Dit is dagverse zeebaars die we bestellen bij The Fishlovers. Dagvers wil zeggen dat de vis op de dag dat hij thuisbezorgd wordt vers werd ingekocht bij de visafslag. De vis is dus nog niet eerder ingevroren geweest. Deze vis is dus net zo vers als bij de visboer.

Deze zeebaars is al helemaal schoongemaakt. Dus dat hoef je zelf niet meer te doen. Moet het schoonmaken nog wel gebeuren dan vraag je dat gewoon aan je visboer. Dat doet hij graag voor je.

De zeebaars is goed te herkennen aan de stekelige rugvin. Als je niet oppast dan kan je je hier lelijk aan bezeren. Om verdere ongelukken te voorkomen snijden we daarom rondom alle vinnen van de vis. Ze zouden toch alleen maar verbranden.

Zeebaars heeft van zichzelf een milde zoete smaak en daar gaan we een frisse, licht zure salsa verde bij maken. In die salsa gaan we hem ook kort marineren. We zeggen nadrukkelijk kort omdat het zuur de structuur van de vis aantast waardoor hij minder stevig wordt.

De salsa verde die we gemaakt hebben is een Italiaanse variant. Deze is niet pittig zoals de Mexicaanse salsa verde. De ingrediënten kunnen varieren maar over het algemeen gebruik je verse kruiden zoals peterselie, knoflook, citroensap en olijfolie. Ook wordt er vaak ansjovis gebruikt voor de natuurlijk zoute smaak en de umami smaak.

Wij grillen deze zeebaars in een vistang. Deze zeebaarzen passen er perfect in en het grilt gewoon makkelijker. Het is geen excuus om het rooster van je barbecue niet goed schoon te maken. Doe je dit niet dan plakt de huid van de vis aan het rooster.

Nu is het gewoon een kwestie van regelmatig draaien en keren en het meten van de kerntemperatuur. Als het vlees een kerntemperatuur van 65ºC heeft bereikt dan mag de vis van het rooster.

Zeebaars serveer je met een Hollandsch kruimig aardappeltje die ook weer goed samengaat met de salsa verde. Ga jij ook zeebaars grillen? Laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @thefishlovers zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • Zeebaars
 • 2 tenen knoflook
 • 4 ansjovis filets
 • 1 tl gedroogde dragon
 • 15 gram platte peterselie
 • 1 flinke el kleine kappertjes
 • 3 tl mosterd
 • Sap van een halve citroen
 • Olijfolie
 • Zwarte peper naar smaak
Beer in a Box Beer in a Box

Beer pairing

Blond & Krachtig

Verwacht Licht Blond, Donker Blond, Beetje Blond, Zwaar Blond maar ook Tripels.

Bereiding

 1. Doe de knoflook, ansjovis, dragon, peterselie, kappertjes, mosterd en citroensap in een blender. Pulseer tot een dikke pasta.
 2. Doe hier olijfolie bij tot het een dikke marinade wordt waarmee je straks de zeebaars mee in kan smeren.
 3. Verwijder rondom de vinnen van de vis met een scherp mes. Snij daarna het vel van de zeebaars diep in aan beide zijden.
 4. Smeer de marinade in de sneden, over de huid en in de buikholte van de vis.
 5. Laat dit een uurtje marineren in de koelkast terwijl je de barbecue aansteekt. We gaan voor een directe bereiding boven middelmatige hitte.
 6. Maak het rooster goed schoon om plakken te voorkomen en leg de zeebaars op het rooster.
 7. Keer de vis regelmatig tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 65ºC.

Gearchiveerd onder:

, , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook