Je kunt nooit genoeg coleslaw recepten hebben. Een frisse coleslaw kan van een simpel stukje gerookt vlees iets bijzonders van maken. Je kunt het niet alleen gebruiken als sidedish, maar coleslaw smaakt ook heerlijk als topping op broodjes, tacos, tortillas en hamburgers.
Deze jalapeño coleslaw is lekker fris en een beetje heet door de reepjes jalapeño. Dit maakt je broodje pulled pork net dat beetje pittiger dat het soms kan gebruiken.
De jalapeño peper is een milde peper. Hierdoor is hij enorm geschikt om net dat beetje extra bite te geven in gerechten. Door de zaden en zaadlijsten te verwijderen uit de jalapeños te verwijderen krijg je nog wat minder hitte zodat iedereen van deze coleslaw kan genieten.
Ingrediënten
- 300 gr gesneden witte kool
- 300 gr gesneden rode kool
- 1 el suiker
- 1 tl zout
- 2 jalapeño
- 1 rode ui
- 2 el mayonaise
- 2 tl mosterd
- 2 tl appel azijn
- Peper en zout naar smaak
Bereiding
- Doe de rode en witte kool in een kom en bestrooi dit met de suiker en zout. Meng het goed door elkaar en laat dit 10 minuten staan.
- Snij de rode ui en jalapeño in reepjes en meng de mayonaise, mosterd en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Gooi de rode en witte kool in een vergiet en spoel het af onder stromend water. Draai het droog in een slacentrifuge.
- Mix de ui, jalapeño, kool en de mayonaise mix en breng op smaak met peper en zout.