- 200ml appel azijn
200ml ketchup
3 eetlepels donkerbruine suiker
1 eetlepel mosterd
1 eetlepel molasse (molasse is een dikke zoete donkere siroop, vervang eventueel door meer suiker, honing of schenkstroop)
1 theelepel zout
1/2 theelepel gedroogde spaanse rode peper (kan vervangen worden door een beetje cayenne peper)
½ theelepel cayenne peper
½ theelepel zwarte peper
1 theelepel zout
200 ml ketchup
2 eetlepels azijn
1 eetlepel mosterd
½ eetlepel Worcestersaus
1 eetlepel stroop, als je aan de Duitse variant kan komen, Zuckerrübensirup, dan moet je die nemen
1 eetlepel honing
3 eetlepels bruine suiker
1 kleine ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
Kansas city BBQ saus is de basis barbecue saus waar eigenlijk alle andere barbecuesausen op gebaseerd zijn. De smaak is zoet en heet met als basis tomatenketchup. Je kunt deze saus in flinke hoeveelheid maken en daar eindeloos mee combineren door er andere smaken aan toe te voegen.
Hou je van heet dan gooi je bij stap 4 wat extra verse pepers of bij stap 6 een theelepel sambal erbij. Ook raden wij aan om er een theelepel liquid smoke bij te doen om er een heerlijke rooksmaak aan te geven.
Ingrediënten
- ½ theelepel cayenne peper
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zout
- 200 ml ketchup
- 2 eetlepels azijn
- 1 eetlepel mosterd
- ½ eetlepel Worcestershire sauce
- 1 eetlepel stroop, als je aan de Duitse variant kan komen, Zuckerrübensirup, dan moet je die nemen
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 kleine ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiding
- Mix de cayennepeper, zout en peper goed door elkaar
- Mix in een andere iets grotere schaal de ketchup, azijn, mosterd, Worcestersaus, stroop, honing en de bruine suiker. Dit hoeft niet helemaal egaal te worden dat gebeurt bij het koken wel.
- Zet nu een pan op het vuur en doe daar de olijfolie in.
- Roerbak nu de ui en de knoflook totdat de ui glazig en doorzichtig is. Pas op dat de knoflook niet verbrand
- Gooi nu de mix van de cayennepeper, zout en peper erbij en roer alles goed door elkaar totdat alles is gesmolten.
- Nu mag de rest erbij. Het is nu zaak om alles al roerend zachtjes aan het pruttelen te krijgen.
- Na 15 minuten is de saus klaar en mag je het laten afkoelen.