In English

Kippensoep van gegrilde drumsticks

In samenwerking met

Kippensoep van gegrilde drumsticks

Met dit weer kan je wel wat soep gebruiken. Het schijnt nog goed voor je te zijn ook. Al is het alleen al om de therapeutische werking van zelf je eten maken. Van de geur alleen al wordt je gelukkig.

Dit is een goed gevulde kippensoep door de hele drumstick die je per portie erbij krijgt. En het is super makkelijk om te maken.

De enige voorbereiding voor deze kippensoep is het grof snijden van de wortel en sjalotjes. Deze geven hun smaak af tijdens het koken van de soep en daarna kan je ze mooi uit de soep vissen om te eten.

Voordat de drumsticks de soep ingaan grillen we ze rondom even aan. De karamelisatie van de huid geeft ook smaak aan de soep die daardoor nog lekkerder wordt.

We hebben voor deze soep een kleine dutch oven in de Joe Junior gezet. Dit is een dutch oven van 2,5 liter die precies groot genoeg is voor 4 porties soep. Het deksel van de Joe Junior kan precies netjes dicht.

Als alle ingredienten in de pan liggen dan vul je de pan af met water tot alles onder water staat. Je mag gerust een beetje alles onder water duwen. Hoe minder water je nodig hebt hoe beter. Hoe meer water hoe dunner de soep wordt.

Na een uur sudderen hebben de botten, het collageen van het bindweefsel en het vet smaak afgegeven aan het water. Andersom heeft de bouillon die je gemaakt hebt zijn smaak weer gegeven aan de kip. Win-win zouden we zeggen.

Haal de drumsticks en de takjes peterselie, tijm en het blaadje laurier uit de bouillon. Je mag de knoflook laten zitten. We kennen mensen die dat heerlijk vinden om zo te eten. De bouillon laat je daarna iets inkoken zodat die wat sterker wordt.

Dit is onze kippensoep van drumsticks. Ga jij deze soep maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 4 drumsticks
 • Peper en zout
 • 3 wortels
 • 2 tenen knoflook
 • Paar takjes platte peterselie
 • Paar takjes tijm
 • 1 blaadje laurier
 • 3 sjalotjes
 • 2 el sojasaus
 • 1,5 liter water
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

 1. Snij de wortel in kleine stukjes, de sjalotjes doormidden en pel de teentjes knoflook. Plet ze dan met een koksmes.
 2. Bestrooi de drumsticks met peper en zout en gril ze rondom boven directe hitte tot je een mooi grillkleurtje ziet.
 3. Gooi alle ingrediënten in een dutch oven en zet die boven het vuur. Schenk het water erbij tot alles onder water staat. Hoe minder water hoe beter.
 4. Zet het deksel op een kier en laat de soep een uur sudderen tot het vlees van de drumstick afkomt.
 5. Haal de drumsticks uit de pan en vis de knoflook, peterselie, tijm en laurier uit de soep. Laat de rest van de soep iets inkoken.

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook