Pittige Koreaanse drumsticks met chili olie

In samenwerking met

Pittige Koreaanse drumsticks met chili olie

Deze Koreaanse drumsticks zijn al heel lekker van zichzelf maar gaan over de top met onze zelfgemaakte chili olie. Voor de dry rub gebruiken we “gewone” gemalen chilipoeder en geen gochugaru die over het algemeen in de Koreaanse keuken gebruikt wordt.

Gochugaru is een milde variant chilipeper die gedroogd en gemalen wordt net als onze chilipoeder. Om het wat milder te maken en het meteen al wat rooksmaak te geven gebruiken we ook gerookte paprikapoeder.

We gaan er dan ook een disclaimer ingooien. Wij beweren niet dat dit een traditioneel Koreaans recept is. Maar toen we de dry rub proefden moesten we er wel aan denken.

Bij een low and slow bereiding wil het nog wel eens gebeuren dat het velletje niet echt droog genoeg wordt om krokant te worden. Dit kan je oplossen door de drumsticks een nachtje met de dry rub te drogen in de koelkast.

Wij gaan het ons nog makkelijker maken door het vel gewoon te verwijderen. Bijkomend voordeel is dat de dry rub meteen terechtkomt waar het hoort. Vaak is het ook zo dat het velletje vol van smaak is en het vlees wat saai blijft.

Deze Koreaanse drumsticks gaan we roken in onze Masterbuilt smoker. Het blokje kersenhout gooien we tussen de houtskool. De rook kan alleen van onder ontsnappen en daar wordt het door de ventilator de ketel in geblazen. Verwacht geen dikke rookwolken, dat wil je ook niet. We gaan voor een lichte, bijna doorzichtige rook die deze kip niet laat smaken naar roet.

We leggen de drumsticks op het tweede rooster. We merkten dat de Masterbuilt daar de meest gelijkmatige temperatuur heeft. Het deksel gooi je nu dicht en de drumsticks zie je pas weer over een uur.

Met zo’n low and slow bereiding krijgt het bindweefsel en de dikke pezen de tijd om zacht te worden. Zo wordt het vlees heerlijk mals en bijt je het straks zo van het botje.

In de tussentijd hebben we de chili olie gemaakt waarmee we de kip lekker dik insmeren. Je zou de drumsticks nu kunnen serveren maar wij hebben gemerkt dat de drumsticks lekkerder worden als we ze nog even om en om afgrillen.

De pittigheid van de chili olie vlakt dan iets af en het vlees krijgt hier en daar zo’n lekker grilrandje. Hou ze wel goed in de gaten want door de olie krijg je flare-ups waardoor de boel kan verbranden.

Kan het je niet heet genoeg dan zet je gewoon de chili olie ook op tafel. Iedereen mag dan zelf uitmaken hoe heet de drumsticks mogen zijn.

Ga jij deze Koreaanse drumsticks ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het eruitziet.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Verwijder het vel van de drumsticks en wrijf ze in met de olijfolie
  2. Meng de rest van de ingrediënten, behalve de chili olie, en strooi dit over de drumsticks.
  3. Bereid een barbecue voor met twee zones en een indirecte temperatuur van 150ºC
  4. Leg de drumsticks op het rooster en laat ze zo een uur liggen. Maak ondertussen de chili olie.
  5. Borstel de chili olie over de drumsticks en gril ze dan nog even om en om boven directe hitte. Serveer de drumsticks met extra chili olie

Gearchiveerd onder:

,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook