Spaanse knoflook drumsticks

In samenwerking met

Spaanse knoflook drumsticks

Wie is er gek op knoflook? Iedereen toch eigenlijk wel? Deze Spaanse knoflook drumsticks moet je dan echt een keer geprobeerd hebben. Ze zijn mals en sappig en milder van smaak dan je zou verwachten.

Voor de marinade gooien we alle ingrediënten in een blender en dat doen we bij de drumsticks. Zo laten we het een nachtje in de koelkast staan. Een uur of vier is in principe genoeg omdat de marinade niet veel verder dan een paar millimeter in het vlees trekt. Omdat de marinade geen zuur bevat en het vlees niet aantast kan langer marineren niet echt kwijt.

Mocht je de marinade proeven, wat we eigenlijk altijd wel aanraden, dan merk je dat deze behoorlijk heftig en scherp is. Met 8 tenen rauwe knoflook is dat heel logisch. Maar je hoeft niet bang te zijn dat de drumsticks zo gaan smaken. Tijdens de bereiding zal de smaak van de knoflook en de rode peper afvlakken en meer in balans komen met de rest van de marinade.

De makkelijkste manier om drumsticks en kippenvleugels te bereiden is een uur indirect op 150ºC. Deze delen kip bevatten namelijk, in tegenstelling tot kipfilet, veel bindweefsel dat op deze manier tijd krijgt om af te breken.

Zo wordt het vlees heerlijk mals en bijt je het zo van het bot. Het is wel belangrijk dat je goede kwaliteit kip neemt dat een beetje vet op de botten heeft.

Na het uur indirect kan je goed zien hoe het vlees loskomt van het bot. Dat is het teken dat het werkt. Ook zie je nu goed dat het bindweefsel is omgezet in heerlijke gelatine. We missen nu alleen nog wat kleur en een krokant velletje. Daarom grillen we de drumsticks nog even om en om.

Voor iedereen die bang is dat je met deze manier van bereiden droge kip krijgt is dit misschien een mooie foto om die zorgen weg te nemen. Deze drumsticks zijn zo geweldig mals en sappig dat je ze nooit anders meer gaat maken.

Deze knoflook drumsticks kan je bij het avondeten serveren maar ze passen ook heel goed bij een tapas feestje. Ga jij deze drumsticks ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @kamadojoe zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

 • 8 drumsticks
 • 8 tenen knoflook
 • 1 rode ui
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 1 rode peper
 • 2 tl gerookte paprikapoeder
 • 2 tl gedroogde oregano
 • 50 ml olijfolie
 • 2 tl zout
 • 1 tl zwarte peper
Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

 1. Schil de knoflook, snij de paprika’s in plakken en verwijder de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper.
 2. Gooi deze dan samen met de paprikapoeder, oregano en olijfolie in een blender om de marinade te maken. Breng op smaak met zout en peper. De marinade mag best heftig zijn.
 3. Doe de marinade in een ruime kom en leg daar de drumsticks bij. Laat ze zo 4 uur tot een hele nacht in de koelkast marineren.
 4. Bereid een barbecue voor met twee zones en een keteltemperatuur van 150ºC.
 5. Leg de drumsticks aan de indirecte zijde en sluit het deksel.
 6. Laat de drumsticks liggen tot ze een kerntemperatuur bereikt hebben van 75ºC.
 7. Gril ze daarna af boven directe hitte tot ze een mooi kleurtje hebben.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook