Lamskoteletjes met knoflook en tijm

Lamskoteletjes met knoflook en tijm

Deze lamskoteletjes met knoflook en tijm zijn een hit in elk tapas restaurant. Bij deze tapa heb je geen mes en vork nodig, het heeft z’n eigen handvatje.

Koop een lamsrack van een lam van minstens een maandje of 6, net geen zuiglam, maar niet het hele sterke smaakkarakter van schapenvlees. Ook meer vlees als zuiglam. Je slager weet er vast meer van.

Ingrediënten

  • 4 lamskoteletjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 gram fijngesneden verse tijm
  • Vers gemalen zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de koteletjes uit het rack, of laat de slager dit doen, door telkens tussen de ribbetjes het vlees door te snijden
  2. Schil de knoflook en pers deze boven de olie uit
  3. Voeg de tijm toe en breng het geheel op smaal met peper en zout
  4. Gooi de marinade met de koteletjes in een sluitbare palstic zak en laat dit minimaal 1 uur doortrekken in de koelkast
  5. Verwijder overtollige marinade en dep de koteletjes droog
  6. Gril de koteletjes 2 tot 3 minuten boven een niet te hete barbecue zodat de kern rosé is

Gearchiveerd onder:

, ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook