Ben jij een liefhebber van pittige snacks? Dan is dit recept voor zelfgemaakte pittige augurken echt iets voor jou! Deze augurken zijn niet alleen lekker knapperig en fris, maar hebben ook een heerlijke pittige kick dankzij de kruidenmix met chilipoeder, paprikapoeder, cayennepeper en mosterdpoeder.
Het resultaat is een nog steeds frisse augurk met een perfecte balans tussen pittigheid en smaak, waardoor deze augurken een geweldige toevoeging zijn aan bijvoorbeeld een kaasplankje of een broodje hamburger. Wij betrapten ons er zelf op dat we ze gewoon aan het wegkauwen waren bij een lekker biertje.
Je kan de augurken net zo heet of mild maken als je wil. Maar een beetje extra pit kan wat ons betreft geen kwaad. Voor dit recept kan je partysticks gebruiken zoals wij gedaan hebben of plakjes. Hele augurken zal niet gaan want de schil van de kleine komkommer zal ervoor zorgen dat de dry rub niet in de vrucht trekt.
Deze zomer moet jij op het volgende barbecuefeestje uitleggen wat dat vage gekleurde potje augurken is wat op tafel staat. Dat zijn dus pittige augurken. Ga jij ze ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.
Ingrediënten
- Een pot augurken
- 1 el bruine suiker
- 1 el chili poeder
- 1 el gerookte paprika poeder
- 2 tl gedroogde koriander
- 1 tl uien granulaat
- 1 tl knoflook granulaat
- 1 tl cayennepeper
- 1/2 tl zeezout
- 1/2 tl mosterd poeder
Bereiding
- Schenk wat augurkensap uit de pot augurken.
- Mix de rest van de ingrediënten en doe dit bij de augurken.
- Doe het deksel op de pot en schud goed.
- Laat de augurken zo een nachtje in de koelkast staan.