Pittige zalm met salade

Deel:


Pittige zalm met salade is een lekkere frisse combinatie die prima is voor “gewoon” avondeten met gebakken aardappeltjes.

Voor meer vis barbecuetips hebben we een hele pagina.

Ingrediënten

Voor de zalm

  • 1 eetlepel chillipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/4 theelepel komijn
  • 1/4 theelepel witte peper
  • 1 theelepel paprika poeder
  • 3 moten zalmfilet van ongeveer 200 gram elk
  • 2 eetlepels olijfolie

Voor de salade

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel azijn
  • 3 kleine of 2 grote tomaten in stukjes
  • 500 gram gemengde salade

Bereiding

  1. Mix de chillie poeder, knoflookpoeder, suiker, komijn, witte peper en de paprikapoeder. Bewaar een kleine eetlepel van de mix voor de salade.
  2. Smeer de zalm in met de mix en laat dit intrekken in de koelkast voor minstens 6 uur.
  3. De zalm gril je het liefst indirect, dat wil zeggen niet boven de hete kolen maar ernaast. Heb je die mogelijkheid niet, leg dan de zalm op en stuk aluminiumfolie.
  4. Smeer de zalm in met de olie en barbecue ze met het velletje naar beneden voor 8 minuten of totdat de zalm uit elkaar valt, het liefst net ervoor natuurlijk.
  5. Mix de sinaasappelsap, azijn, tomaat, olijfolie en de marinademix die je bewaart hebt in een grote kom.
  6. Voeg de salade toe en roer door elkaar.
  7. Verdeel de salade over 3 bordjes en serveer samen met de zalm.


Deel, like of reageer op Pittige zalm met salade via Facebook

The Bastard



Meer BBQ artikelen


Top