Rijk gevuld gehaktbrood uit de smoker

In samenwerking met

Rijk gevuld gehaktbrood uit de smoker

Dit is geen BBQ gehaktbrood die je veel voorbij ziet komen. Die zijn best lekker hoor maar na een paar happen zitten wij al vol. Nee, dit rijk gevulde gehaktbrood is echt om te eten en bijna een complete gezonde maaltijd.

En in de smoker krijgt het ook nog een lichte rooksmaak die het toch weer een barbecue recept maakt.

Dit wordt een lekker gevuld gehaktbrood. Bijna een complete maaltijd per plak. Wij gooiden er een complete jalapeño peper in. Als dat voor jou te pittig is dan mag het ook zonder hoor.

De ui hebben we geraspt en daar komt dan een hoop vocht bij vrij. Het is de bedoeling dat je dat vocht zoveel mogelijk kwijtraakt door het even in een schone theedoek uit te wringen.

Het hele gehaktmengsel druk je goed aan in de ingevette cakevorm. Luchtbellen zorgen ervoor dat het gehaktbrood straks uit elkaar kan vallen en dat zou jammer zijn.

Om het gehaktbrood een lichte rooksmaak te geven leggen we een blokje beukenhout op de gloeiende kooltjes. 1 klein blokje is genoeg voor een constante rook gedurende twintig minuten. De hele bereiding duurt een klein uur dus leg alvast een extra blokje klaar.

Dit gehaktbrood bereiden we op de Masterbuilt Portable smoker. Dat is een kleine gravity fed smoker waarmee je zo’n 4 uur een stabiele temperatuur kunt houden. Perfect dus voor dit soort recepten. Je hebt wel electriciteit nodig maar dat kunnen ook 4 AA batterijen zijn.

Na een klein uur heeft het gehaktbrood een kerntemperatuur van 70ºC. Nu laat je het gehaktbrood een half uurtje afkoelen voordat je het uit de cakevorm haalt. Doe je dit niet dan is het gehakt nog te zacht en dan zal het zeker niet op een brood lijken.

Heb je de cakevorm goed ingevet met boter dan schuif je het gehaktbrood er zo uit. Ben je dat vergeten dan wordt het hakken. Vertrouw je het helemaal niet dan zou je ook een vel bakpapier in de vorm kunnen vouwen voordat je het gehakt er in doet.

Het gehaktbrood kan je natuurlijk zo in plakken snijden en eten maar je kan het nog lekkerder maken als je die plakken om en om roostert. De plakken gehaktbrood krijgen dan wat gegrilde randjes.

En weet je wat nog lekkerder is? Gehaktbrood op brood met een dikke klodder ketchup. Ga jij dit gehaktbrood ook maken, laat dat dan weten in de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op Instagram. Tag @bbqhelden en @masterbuilteu zodat we kunnen zien hoe het er uitziet.

Ingrediënten

  • 1 kilo half om half gehakt
  • Boter
  • 1 jalapeno peper (optioneel)
  • 4 el verse peterselie (fijngehakt)
  • 120 gram paneermeel
  • 4 eieren
  • 2 selderijstengel (fijngehakt)
  • 2 wortel (geraspt)
  • 2 ui (fijngehakt en uitgeknepen)
  • 2 el bruine suiker
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl tl gemalen koriander
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl chiliflakes
  • 1/2 tl Zout
Beer in a Box

Beer pairing

Donker & Elegant

Van dubbel, Amber, Bock, Quadrupel tot Barleywine.

Bereiding

  1. Bereid een barbecue voor op een indirecte temperatuur van180ºC.
  2. Mix alle ingredienten, behalve de boter, in een grote kom
  3. Vet de cakevorm goed in met de boter en vul hem met het gehaktmengsel. Druk het daarna goed aan om luchtbellen kwijt te raken.
  4. Bak het gehaktbrood ongeveer een uur tot een kerntemperatuur van 70ºC
  5. Haal het gehaktbrood uit de barbecue en laat het rusten voordat je hem uit de cakevorm haalt om het steviger te maken.

Gearchiveerd onder:

, , , , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook