Sambal kip sate

Sambal kip sate

Af en toe is een simpele saté wat je graag wilt eten maar dan lekker heet. Dan hebben we precies het recept voor jou. Deze Sambal kip saté is lekker pittig en doordat je kippedijen gebruikt ook lekker mals en sappig.

kippedij

Dit zijn kippedijen, Ze zien er niet zo mooi uit als een kipfilet, oftewel een borst. Maar dit is wel het perfecte vlees voor saté.

het-snijden-van-de-kippedij

Snij de kippedijen in repen van ongeveer 1,5 cm dik. Dit worden nooit stukken in gelijke diktes maar dat maakt niet uit. Je houd ook kleinere stukken over die je straks apart aan een stokje rijgt.

Sambal-kip-sate-marinade

Van de gemaakte marinade houd je ongeveer een kwart achter. Deze kook je in tot de gewenste dikte om straks op de kip te smeren. Zo krijg je mooie sappige en plakkerige saté.

Sambal-kip-sate-in-de-marinade-2

Rijg na het marineren de reepjes kip aan de stokjes. Hou ongeveer 8-9 cm vrij. De stokjes heb je voor het rijgen een uurtje in het water gelegd. Dit soort er voor dat het hout niet splintert.

Sambal-kip-sate-indirect

Je hebt de barbecue voorbereid met 2 zones. 1 hete kant en 1 minder hete kant. Dit is over het algemeen een goede opstelling om te barbecueen. Zo kan je het vlees even aan de kant schuiven als het te hard gaat of, in dit geval, het vlees alvast wat opwarmen voordat je het afgrilt.

Sambal-kip-sate

Als je de eerste rij afgrilt kan je alvast de volgende serie stokjes op laten warmen. Zo houd je gang erin als je voor een grote groep aan het bereiden bent. Tijdens het afgrillen smeer je de saté in met de overgebleven marinade.

Ingrediënten

 • 100 gram bruine suiker
 • 120 ml witte wijnazijn
 • 100 ml sambal
 • 150 ml vissaus
 • 150 ml Sriracha
 • 1 flinke eetlepel verse gember geraspt
 • 700 gram kippedijen zonder bot en vel
 • 25 satéstokjes

Bereiding

 1. Snij elke kippedij in repen van ongeveer 1,5 cm dik.
 2. Mix de bruine suiker, witte wijnazijn, sambal, vissaus, Sriracha en gember. Houd een kwart apart.
 3. Marineer in de rest de reepjes kippedij 2 tot maximaal 4 uur.
 4. Week de satestokjes een uur in wat lauwwarm water.
 5. Doe de marinade die je apart gehouden hebt in een steelpannetje en laat dit zachtjes opwarmen tot de gewenste dikte. Het moet te smeren zijn.
 6. Haal de kippedij uit de marinade en rijg ze in de lengte aan de stokjes.
 7. Bereid de barbecue voor me 2 zones. 1 kant helemaal geen hitte en de andere kant gemiddeld warm.
 8. Leg de stokjes aan de koele zijde en sluit het deksel.
 9. Na een kwartier gril je ze af boven de hete kant 3 tot 4 minuten rondom. Smeer ze tijdens het grillen in met de overgebleven marinade.

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan jou helpen om jouw barbecue tot een smakelijk en compleet feestje te maken.

Meer over de BBQ-Helden.

Vuur en Rook