S’mores taartje van de barbecue

In samenwerking met

S'mores taartje van de barbecue

Na een barbecuefeestje is er altijd nog plek voor een toetje. En voor dit toetje moet je zeker wat ruimte overhouden. Wij maakten namelijk kleine s’mores taartjes die echt onweerstaanbaar zijn maar ook behoorlijk machtig.

Deze zomer mochten wij voor @plussupermarkt verschillende influencers uitdagen om iets lekkers te maken op de barbecue. Het was dan aan ons om de echte BBQ-Held te kiezen en een variant van het lekkerste recept te maken.

Hoe konden wij nou van al deze heerlijke recepten de lekkerste kiezen? Dat hebben we dan ook lekker niet gedaan. We hebben gewoon gekeken waar we op dat moment zin in hadden en dat was toch wel een lekker dessert. We konden wel wat leuks verzinnen met de s’mores van Sandra en dat zijn dus deze kleine s’mores taartjes geworden.

Dit recept voor s’mores taartjes vraagt om ingrediënten die je misschien zelfs al gewoon in huis hebt. Anders vindt je bij natuurlijk bij PLUS alles wat je nodig hebt. Daar vonden wij ook deze enorme marshmallows die misschien een beetje te groot zijn. Daarom sneden we ze doormidden.

De basis van de taartjes zijn gemalen digestive koekjes met boter en suiker. De hoeveelheid boter steekt nauw. Te veel en het deeg zal te zacht blijven. Te weinig boter en de bodem wordt te droog en valt vanzelf uit elkaar.

Een toetje van de barbecue maken we altijd met de restwarmte in de barbecue. Natuurlijk kan het ook in de oven maar waarom zou je als de barbecue toch al warm is. Bij gebrek aan echte muffinvormpjes hebben we een vierkant velletje bakpapier aan 4 zijdes ingeknipt. Werkt net zo goed.

Als de koekbodem gebakken is dan gaan de stukken chocola en de marshmallows er op. Wij gebruiken pure chocola omdat dat goed past bij de hele zoete marshmallow. Jij mag natuurlijk elke chocola nemen die je wil.

De taartjes met de chocola en de marshmallow gaan net zolang terug in de barbecue tot de marshmallow van boven een mooi kleurtje heeft gekregen. Dan weet je dat hij lekker zacht is.

Wacht met het verwijderen van de muffinvorm tot de koek en de chocola een klein beetje afgekoeld zijn. Het taartje is dan steviger en de kans op een verbrande tong is ook een stuk minder.

Ga jij deze s’mores taartjes ook maken laat ons dat weten via de reacties hieronder. Of beter! Maak een foto en plaats deze op je social media kanaal. Tag @bbqhelden en @plussupermarkt zodat we kunnen zien wat je hebt gemaakt.

Ingrediënten

Beer in a Box Beer in a Box

BBQ-Helden Box

Intens & Uitdagend

Alle Porter varianten en (Russion Imperial) Stouts.

Bereiding

  1. Zorg voor een barbecue met een keteltemperatuur tussen de 160 en 180ºC.
  2. Stop de koekjes samen met de boter en de suiker in een blender en laat hem net zolang draaien tot er een gelijke mix is.
  3. Neem een muffintray met 12 gaten en plaats in elk vakje een muffinvormpje. Verdeel dan de koek/boter mix over de muffinvormpjes en druk het goed aan.
  4. Zet de muffintray 5 tot 8 minuten in de barbecue tot het deeg weer een koek heeft gevormd.
  5. Leg op elke bodem een stukje chocola en daarop de marshmallow.
  6. Zet de tray weer terug in de barbecue tot de marshmallow goudbruin is.
  7. Laat het taartje afkoelen en haal hem dan uit de muffinvorm.

Gearchiveerd onder:

, , ,

Sommige links in dit bericht zijn affiliate links. Als je erop klikt om een ​​aankoop te doen, verdienen wij een commissie zonder extra kosten voor jou.

Like, deel of laat een reactie achter

BBQ-heldenDeze BBQ-Helden zijn Harco en Erik. En wij gaan ervoor zorgen dat jij met meer zelfvertrouwen achter de barbecue staat.

Meer over ons

Vuur en Rook